10 aug. 2015 | 16:25

Aplicațiile care te vor ajuta dacă ești distras la birou

FEATURE
Aplicațiile care te vor ajuta dacă ești distras la birou

Cât de des te simți distras la muncă? Dacă ești un om obișnuit, fără superputeri, probabil zilnic. Din fericire, tehnologia are câteva soluții pentru tine.

Există o serie de aplicații care te pot ajuta să fii mai organizat și să blochezi elementele cu potențial de distragere de la treburi serioase. Desigur, ai putea apela și la voință, dar să nu ne complicăm prea tare(sic!). Așadar, iată lista Mashable cu cele mai utile aplicații, care probabil îți vor face șeful fericit.

Isolator e disponibilă doar pentru Mac, dar Le Dimmer este la fel de eficient pentru utilizatorii de Windows. Bazându-se pe setările tale, Isolator ascunde toate ferestrele în afara celor active, le blurează pe cele din spate. Ar trebui să fie destul de utilă.

isolator

Calendly este o aplicație care te ajută să faci programări doar atunci când ai timp liber. E o modalitate de a fi ceva mai organizat și de a nu fixa cinci întâlniri într-o singură zi. Aplicația este ușor de utilizat și nu o să te distragă de la treburi ori de câte ori ai vreo cerere nouă de programare.

 

 

calendly

Todoist e o altă aplicație al cărei scop este să te facă mai organizat. Este disponibilă atât pe web, cât și pe alte platforme și te ajută să îți organizezi lista de îndatoriri, pe care o poți împărtăși cu colegii de muncă. De asemenea, poți aranja fiecare „misiune” în funcție de importanță.

todoist

Ai nevoie de o pauză? Indiferent de cât îți iubești meseria, o zi de lucru constant poate fi epuizantă. Calm îți dă șapte sesiuni de meditație, care variază între două și 20 de minute, astfel încât să te poți reîncărca oricând ai nevoie. Adițional, vine cu un curs introductiv de șapte zile despre meditație și 50 de ședințe premium, cu ghidare. Este disponibilă pentru iOS și Android.

calm

Nu contează ce tip de personalitate ai, lupta împotriva distragerii se rezumă la disciplină și concentrare. Aici intervine Focus Booster, care încurajează pauzele scurte, de trei-cinci minute, pentru fiecare sesiune de lucru de 25 de minute. Astfel, te ajută să îți monitorizezi timpul de lucru, să maximizezi productivitatea, fără a te suprasolicita, însă.

focus booster

Anti-Social nu e o aplicație, dar merită inclus pe listă. Este mai degrabă un plugin pentru Mac și Window, care te ajută să renunți la distragerea social media. Cu alte cuvinte, poți bloca orice notificare de la Facebook sau orice altă rețea socială între 15 minute și opt ore, astfel încât să îți poți termina toată treaba.

anti-social