13 apr. 2015 | 13:49

Aplicații pentru șoferi care transformă telefonul într-un copilot perfect

FEATURE
Aplicații pentru șoferi care transformă telefonul într-un copilot perfect

Mașina personală este mijlocul de transport preferat de cele mai multe persoane, însă întreținerea ei poate da bătăi de cap oricărui șofer. 

Noroc că smartphone-ul poate fi partenerul perfect când vine vorba de orice activitate, inclusiv condusul.

Mai jos aveți o serie de aplicații de Android care îi ajută pe șoferi să monitorizeze starea automobilului și să evite situațiile neplăcute.

O astfel de aplicație este Car Maintenance & Fuel, ce ține evidența task-urilor pentru întreținerea autovehiculelor, potrivit experților EuroGSM. Pentru a da rezultate, este necesară introducerea tuturor datelor despre verificarea sistemului de frânare, schimbul de ulei și de filtre sau reglajul presiunii anvelopelor, iar aplicația trimite notificări atunci cand se apropie termenul limită pentru realizarea acestor acțiuni. Afișajul este numeric sau sub formă de grafic, iar interfața este intuitivă.

O aplicație similară este Car Maintenance Reminder Lite, un calendar sub formă grafică ce trimite notificări pentru toate lucrările de întreținere a autoturismului. Fie că este vorba de schimbul de ulei sau programarea la mecanic, aplicația nu dă greș, calculând și consumul mașinii, dacă se memorează datele acesteia. În plus, aplicația este foarte utilă și pentru posesorii de motociclete.

În ceea ce privește documentele mașinii, acestea pot fi actualizate tot cu ajutorul telefonului mobil, prin intermediul aplicației Auto.ro. Aceasta permite realizarea de diverse plăți auto – rovinietă, RCA, parcare, dar și programarea la un service auto pentru revizie sau reparații. Mai mult, aplicația oferă informații despre cele mai apropiate benzinării, spălătorii sau vulcanizări din zona în care se află utilizatorul.

Aplicații pentru șoferi care te țin în siguranță

Pentru că utilizarea telefonului mobil în timpul condusului este periculoasă și interzisă prin lege, aplicația Driving Assistant vine în ajutorul șoferilor care nu se pot despărți de telefon nici atunci când se află la volan. În funcție de setările prestabilite, aceasta pornește automat funcțiile GPS, Wi-Fi sau Bluetooth ale dispozitivului mobil și poate afișa harta zonei de deplasare, precum și condițiile meteo din zona tranzitată.

Șoferii cărora le place să vorbească la telefon în timp ce conduc au la dispoziție aplicația Driving Call Screen, ce adaptează funcțiile telefonului mobil astfel încât utilizatorul să nu fie nevoit să își ia ochii de la drum. Aceasta poate fi setată pentru a răspunde automat după 5 secunde oricărui apel și a porni funcția de speaker, fără a fi necesară atingerea vreunui buton.

Nu în ultimul rând, cei care aspiră să devină șoferi au la dispoziție aplicația Chestionare Auto, ce oferă posibilitatea de a învăța legislația pentru toate categoriile de vehicule motorizate și a testa apoi cunoștințele dobândite. Astfel, cei care urmează să susțină examenul auto pot rezolva simulări de teste, pentru a fi mai bine pregătiți.