05 ian. 2015 | 17:33

Alcatel anunță primul smartwatch: va fi compatibil cu iOS și Android

ACTUALITATE
Alcatel anunță primul smartwatch: va fi compatibil cu iOS și Android

Alcatel este prima companie care ne surprinde la CES 2015 prin anunțul oficial a modelului OneTouch Watch, primul ceas inteligent produs de compania franceză.

alcatel onetouch watch 1

Nu neapărat faptul că cei de la Alcatel au anunțat un smartwatch ne surprinde. Zvonurile în legătură cu acest dispozitiv au început să apară cu câteva zile în urmă. Surprinzătoare este eleganța acestui dispozitiv și prețul lui accesibil. În primul rând, Alcatel OneTouch Watch are un ecran rotund, un aspect important al design-ului. După cum menționează și cei de la Phonearena, smartwatch-ul este dotat cu majoritatea funcțiilor pe care le vedem pe toate celelalte ceasuri inteligente din comerț acum. Puteți controla fișierele media de pe dispozitivul mobil, vă puteți monitoriza activitatea și puteți primi notificări de pe telefon.

collage alcatel onetouch watch

Alcatel OneTouch Watch va putea fi controlat prin intermediul unei aplicații care va însoți dispozitivul, iar aici trebuie menționat probabil cel mai important aspect al smartwatch-ului: este compatibil atât cu iOS, cât și cu Android. Prin intermediul aplicației pentru Android veți putea schimba fețele ceasului, aplicațiile care trimit notificări și temele și veți putea vedea informațiile acumulate în timpul activităților fizice. Conform celor de la Verge, însă, aplicația pentru iOS este oarecum limitată. Aceștia notează că aplicațiile create de Apple funcționează, dar cele ale developerilor pare a avea anumite probleme.

collage alcatel onetouch watch 2

Ceasul are un design metalic foarte plăcut, cu margini subțiri. Se pare că va fi disponibil în mai multe culori, iar dacă este să ne luăm dup ă poză a celor de la Alcatel, vor fi disponibile chiar și curele din metal. Din punct de vedere al specificațiilor, ceasul are un ecran de 1,22 inci, un procesor ST Micro ST429 și o baterie relativ mică de 210 mAh. Cei de la Alcatel au menționat că autonomia acesteia este de până la 5 zile. Iar încărcarea nici nu putea fi mai simplă: capătul curelei ascunde o ieșire USB pe care o introduceți în calculatorul dumneavoastră.

Pentru a controla ceasul, este necesar să apăsați pe o secțiune apropiată de margine de jos a ceasului. Astfel, veți putea naviga între meniu și ceas. Alcatel OneTouch Watch va fi disponibil din Martie pentru aproximativ 150 de dolari.