08 dec. 2014 | 09:37

Următorul Google Translate integrează traducerea în timp real prin Word Lens

ACTUALITATE
Următorul Google Translate integrează traducerea în timp real prin Word Lens

La câteva luni după ce , cei de la Google au decis să introducă funcţiile aplicaţiei cu acelaşi nume în Google Translate.

Google Translate Word Lens

este o aplicaţie care m-a impresionat foarte mult în urmă cu câţiva ani când am descoperit-o prima oară. Din acest motiv am şi menţionat-o în mai multe topuri de aplicaţii. Era vorba de o aplicaţie de realitatea augmentativă, complet offline, care integra posibilitatea de a vă traduce în timp real cuvintele din faţa voastră dintr-o limbă străină în alta. Aplicaţia era gratuită, dar modulele pentru fiecare limbă în parte costau 6 euro. Din fericire, cei de la Google au achiziţionat echipa de dezvoltare din spatele Word Lens, iar respectiva aplicaţie a devenit subit gratuită.

La final, era doar o chestiune de timp până când vedeam exact aceeaşi tehnologie de traducere mot-a-mot în timp real introdusă în Google Translate. Dacă ar fi să-i credem pe cei de la Android Police, inevitabilul se va întâmpla odată cu următorul update pentru Google Translate. Word Lens era capabilă de a traduce din aproximativ 10 limbi străine doar în engleză şi nu ştim momentan dacă cei de la Google vor diversifica portofoliul de limbi străine suportate pentru a include şi română.

Pentru cei care poartă deseori conversaţii în limbi străine, prin acelaşi update la Google Translate, veţi putea dialoga mult mai uşor cu un vorbitor al unei limbi pe care nu o cunoaşteţi. Cu aplicaţia pornită, este suficient să alegeţi limba voastră şi pe a interlocutorului, iar progrămelul de pe telefon va înregistra şi traduce toată conversaţia, atât de o parte, cât şi de alta în timp real. Astfel, nu veţi mai fi nevoiţi să schimbaţi în permanenţă manual limba din meniu în funcţie de persoana care vorbeşte.

În principiu, aceste modificări sună foarte promiţător. Rămâne să vedem dacă modul în care vor fi implementate va fi suficient de prietenos încât să fie şi utile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele