05 mart. 2014 | 11:30

Twitter, asaltat nu de hackeri, ci de… erori de sistem

ACTUALITATE
Twitter, asaltat nu de hackeri, ci de... erori de sistem

Operatorii reţelei de socializare au blocat conturile unui număr semnificativ de utilizatori zilele trecute, din greşeală.

twitter-block probleme securitate parole

Cu toate că nu este o surpriză că diverse site-uri şi servicii online sunt vulnerabile atacurilor cibernetice, un eveniment înregistrat zilele trecute de utilizatorii de Twitter se pare că nu a avut nici o legătură cu hackerii, deşi consecinţele au fost similare.

Câteva milioane de utilizatori de Twitter s-au trezit zilele trecute că nu-şi pot accesa conturile. Aproape simultan, au primit un email prin care erau invitaţi să-şi schimbe parola. Cu toate că primul impuls a fost că respectivele conturi au căzut pradă hackerilor, un comunicat oficial a lămurit că problema venea din curtea Twitter, nu din altă parte. ,,Neintenţionat am trimis câteva notificări pentru schimbarea parolelor în această seară din cauza unei erori de sistem. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat utilizatorilor afectaţi.”

În orice alt context scuza ar fi fost acceptată şi trecută cu vederea, problema este că emailul primit conţinea cuvinte cheie precum ,,contul dumneavoastră s-ar putea să fi fost compromis de un website sau serviciu”. Din acest motiv, o astfel de greşeală s-ar putea să-i coste un pic de pe cei de la Twitter.

Acest eveniment are loc la aproximativ un an după ce 250.000 de conturi de Twitter au fost accesate de hackeri şi informaţiile aferente au fost făcute publice, inclusiv nume de uitlizatori, adrese de email, etc.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele