03 oct. 2014 | 13:56

Samsung și Apple vor lucra împreună la iPhone 7

ACTUALITATE
Samsung și Apple vor lucra împreună la iPhone 7

iPhone 6 și iPhone 6 Plus abia au fost lansate, dar deja încep discuțiile despre viitorul iPhone 7. Un oficial Samsung a confirmat faptul că gigantul sud-corean va avea un rol important în crearea acestui smartphone.

Apple-A8-chipworks.jpg

Povestea dintre Samsung și Apple este una de dragoste și ură. Mai exact, cele două companii sunt la cuțite când vine vorba de promovarea produselor, dar depind una de cealaltă pentru a-și asigura succesul.

Astfel, Samsung produce o serie de componente pentru iPhone și iPad și obținute venituri substanțiale de pe urma succesului produselor Apple.

Această relație va continua cel puțin încă un an, potrivit lui Kim Ki-nam, președintele diviziei de semiconductori din cadrul Samsung. Acesta a declarat că profiturile companiei ”se vor îmbunătăți semnificativ” odată ce va începe să aprovizioneze Apple cu procesoare de 14 nanometri.

Kim nu a specificat exact când va începe producția pentru aceste noi cipuri, dar zvonurile arată spre începutul anului 2015.

Samsung mizează foarte mult pe noile procesoare. Nu numai că Apple a renunțat la display-urile produse de Samsung în favoarea LG, dar procesoarele Qualcomm de la Snapdragon au depășit cu mult vânzările de procesoare Exynos. Samsung rămâne cel mai mare producător de cipuri de memorie, însă compania a înregistrat pierderi substanțiale anul acesta, iar analiștii sunt îngrijorați.

Procesoarele de 14 nanometri folosesc cu 35% mai puțin curent, au o putere de procesare cu 20% mai mare și ocupă cu 15% mai puțin spațiu decât cele de 20 de nanometri. TSMC, unul dintre cei mai mari competitori ai Samsung pe această piață, urmează să producă cipuri de 16 nanometri, oferindu-le sud-coreenilor un avantaj considerabil care le-ar putea aduce un contract substanțial pentru viitoarea generație de iDevice-uri.