05 nov. 2014 | 13:04

Samsung ne readuce aminte de vremurile vechi ale telefoniei: telefonul cu clapetă

ACTUALITATE
Samsung ne readuce aminte de vremurile vechi ale telefoniei: telefonul cu clapetă

Noua serie de telefoane a celor de la Samsung este un ”blast from the past” și vrea să readucă moda telefoanelor cu clapetă printre vârstnici.

samsung master dual clapetă cover

Dacă este un lucru pentru care Samsung merită apreciată, acela este că nu se teme de a încerca lucruri diferite. Samsung vine constant cu idei care par ciudate la prima vedere, dar care s-ar putea dovedi a fi de succes pe viitor. Una dintre cele mai remarcabile idei de acest fel a fost seria Galaxy Note. La momentul lansării, Samsung Galaxy Note I era un telefon uriaș cu un ecran de 5,3 inci, fapt ce i-a determinat pe mulți oameni să se îndoaie de potențialul său. Cu toții știm ce a urmat, telefoanele având acum ecrane din ce în ce mai mari, iar Samsung este cea căreia i se datorează actualul trend.

clapetă 2

Acum Samsung ne trimite înapoi cu câțiva ani și (re)lansează pe piață telefoane cu clapetă, de data asta publicul țintă fiind vârstnicii. Primul telefon destinat respectabilelor generații mai vechi a fost numit Samsung Master și a apărut în luna mai a anului 2014, având un ecran de 3 inci și spatele și butoanele îmbrăcate în imitația de piele folosită de Samsung de ceva timp. Ideea a prins, iar Samsung vine acum cu o nouă iterație în seria Master. Principala diferență dintre Samsung Master Dual și predecesorul său este ecranul în plus pe care îl are Dual. Da, Samsung Dual are două ecrane, unul pe interior și altul de 2,2 inci pe partea exterioară a clapetei.

Una dintre elementele interesante și utile celor bătrâni este alerta care se va declanșa atunci când telefonul nu a mai fost folosit de ceva timp. Telefonul este disponibil doar în Coreea de Sud în rețeaua SK Telecom pentru aproximativ 280 de dolari.

clapetă 1