21 ian. 2014 | 14:20

Microsoft a decis designul Xbox One după 75 de prototipuri

ACTUALITATE
Microsoft a decis designul Xbox One după 75 de prototipuri

Probabil că noul Xbox One nu pare mai mult decât o cutie în ochii multora, însă pentru această cutie s-au consumat multe sute de ore pentru design.

Microsoft Xbox One Design

Microsoft a lucrat cu nu mai puțin de 75 de prototipuri înainte de a alege designul Xbox One în variantă finală, în imaginea de mai sus fiind afișate multe din acestea. Carl Ledbetter, desginer-ul Microsoft, este cel care a declarat cât efort s-a depus pentru a ajunge la design-ul final al consolei. Au existat probabil peste o sută de variante de design pentru consolă și chiar peste 200 de modele de prototipuri pentru controller-ul Xbox One. S-a încercat destul de greu trecerea de la design-ul elegant al lui Xbox 360, la cutia care se află pe lângă televizor și care este pornită și conectată tot timpul la internet.

Este interesant de știut faptul că, așa cum s-a întâmplat cu designul Xbox One, sunt o mulțime de alte produse care probabil parcurg același drum lung, de la o idee la concept și apoi la produsul finit. Probabil ar fi și o idee foarte bună pentru o campanie de marketing care cu siguranță va mai ridica un brand în ochii consumatorului.