07 sept. 2014 | 16:04

Lumia Denim, actualizarea care aduce filmarea 4K pe Windows Phone

ACTUALITATE
Lumia Denim, actualizarea care aduce filmarea 4K pe Windows Phone

Săptămâna aceasta, Microsoft a lansat la IFA 2014 trei modele de smartphone și a anunțat o actualizare: Lumia Denim. Nu sunt schimbări radicale, dar e necesar să trecem în revistă noutățile.

nokia lumia 830 launch

Actualizarea Lumia Denim va fi disponibilă pe toate telefoanele Lumia cu Windows Phone 8.1, dar nu toate vor avea parte de cea mai importantă noutate: filmare 4K. După ce Galaxy S5 a pornit trendul cu 4K pe smartphone, Microsoft se mobilizează și aduce funcționalitatea în Windows Phone. O apăsare lungă pe declanșatorul camerei foto pornește deja înregistrarea 4K la 24 de cadre pe secundă – se numește Moment Capture. De asemenea, Nokia Camera continuă sub numele Lumia Camera.

Citește și: Nokia Lumia 830, anunțat oficial: „un flagship pe care ți-l permiți“

Mai mult, fiecare cadru înseamnă imagine de înaltă calitate la rezoluţie de 8,3 megapixeli, fapt care permite selectarea și salvarea fiecărui cadru drept poză, dacă dorești. Lumia 930 (cunoscut drept Icon în rețeaua Verizon) și Lumia 1520 vor beneficia de această funcționalitate. De asemenea, a fost mărită viteza de burst.

Poți selecta cel mai bun moment

Tot la departamentul camerei foto, prin Rich Capture telefonul identifică scena și apelează la HDR auto sau Dynamic Flash. Nokia se laudă și cu îmbunătățiri aduse algoritmului pentru procesarea pozelor realizate în condiții de luminozitate scăzută. După modelele deja enumerate, actualizare va ajunge în trimestrul patru din acest an pe Lumia 830. Mai târziu va ajunge și pe restul dispozitivelor Lumia, fără însă a exista o dată exactă.

În ceea ce privește Windows Phone ca sistem de operare, cu ultima actualizare Cortana a devenit un asistent digital mai bun. Interceptează comenzile vocale după fraza „Hey, Cortana“, iar în China și Marea Britanie a ajuns în Beta. Cei din India, Australia și Canada au asistentul în versiune alpha.

Mai multe detalii despre actualizarea Windows Phone 8.1 sunt pe „Playtech“.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele