05 mart. 2014 | 10:50

HeliGraphix – Au apărut dronele capabile să transporte oameni [VIDEO]

TEHNOLOGIE
HeliGraphix - Au apărut dronele capabile să transporte oameni [VIDEO]

Un nou clip disponibil mai jos demonstrează eforturile companiei HeliGraphix de a transporta oameni folosind .

Gaui X7 drone experiment oameni

Cu toate că nimic nu se compară cu confortul oferit de un scaun de avion, poate chiar şi elicopter, cu siguranţă se numără printre voi câţiva care şi-ar dori să fie de o dronă. O tânără din Spania a luat parte la unul dintre primele experimente de acest gen.

În clipul de mai jos, au fost folosite două elicoptere tunate cu radio comandă. Partea de tuning a implicat modificări semnificative la partea de design şi motorizare pentru a ridica şi transporta în condiţii optime greutatea unei persoane. Chiar dacă experimentul pare foarte atractiv, cel mai probabil, pe termen lung, creaţiile de acest gen vor fi folosite pentru transport de marfă.

Compania din spatele proiectului e de origine germană şi poartă numele de HeliGraphix. Până la această oră, a colaborat în principal la realizarea de filme şi diverse cascadorii. În acest caz particular, rezultatul final poartă numele de HULC (Heavy Ultra-Lifter Crane) şi se bazează pe două drone modificate Gaui X7 care, în varianta originală, sunt disponibile în comerţ.

Până la scurt metrajul de mai jos, au fost necesare patru luni de muncă şi o investiţie în dezvoltare de 14.000 de dolari. Marele handicap? Din păcate, bateria oferă doar 40 de secunde de autonomie în momentul în care sunt transportate greutăţi mari…

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele