05 mai 2014 | 21:26

Galaxy S5 Mini este viitorul dispozitiv din seria producătorului

ACTUALITATE
Galaxy S5 Mini este viitorul dispozitiv din seria producătorului

Seria de terminale mobile a lui Samsung va fi întregită în curând de Galaxy S5 Mini, o variantă mai economică a popularului Galaxy S5.

Samsung-Galaxy-S5-Mini

Așa cum era și normal, după lansarea vârfului de gamă își fac apariția și derivațiile acestuia. După cum ne-a obișnuit Samsung, vorbim de o cameră foto hibridă, Galaxy K, și de varianta mai mică a acestui smartphone, Galaxy S5 Mini. Iată că zvonurile despre existența acestui terminal se confirmă și ele, cu oficialii finlandezi ai companiei care au postat pentru scurt timp o pagină de suport pentru noul dispozitiv.

Un alt document legat de garanția acestui produs, care va avea numele de cod SM-800F, atestă faptul că și noul Galaxy S5 Mini va deține certificarea IP67 pentru rezistență la praf și apă, la fel ca fratele său mai mare. Se pare că această funcție devine din ce în ce mai obișnuită pentru smartphone-urile lansate în decursul acestui an, mai ales cele ale companiei coreene.

Alte surse spun că Galaxy S5 Mini va avea un ecran de 4,5 inci cu rezoluție 720p, un procesor Qualcomm Snapdragon cu 4 nuclee și o frecvență de 1.6 GHz, 1.5 GB memorie RAM și 16 GB memorie de stocare, extensibilă cu ajutorul unui card microSDXC de până la 128 GB. Este posibilă existența unei camere principale de 8 Megapixeli și a uneia secundare de 1,5 Megapixeli, precum și un acumulator de 2100 mAh. Nu există mențiuni despre preț sau despre o dată de lansare, însă e probabil să avem mai multe detalii la începutul lunii iunie, atunci când este data de lansare a versiunii mai performante Galaxy S5.