02 mai 2014 | 09:00

Centr Camera, o cameră video ce înregistrează la 360 de grade

ACTUALITATE
Centr Camera, o cameră video ce înregistrează la 360 de grade

Centr Camera este produsul unui startup recent lansat, poate înregistra imagini video la 360 de grade, pe orizontală.

centr-camera-1

Centr Camera este un startup lansat recent de o serie de foști membri ai echipei de design din spatele camerei de iPhone. Camera combină puterea de procesare hardware cu un software inteligent ce permite captura la 36 de grade pe orizontală. Pentru a crea acest tip de video panoramic, dispozitivul combină 5 feed-uri video preluate de 5 senzori dispuși la distanță egală pe un inel. Astfel poate acoperi un câmp vizual complet, la 360 de grade.

Dispozitivul va avea un preț de retail de 399 dolari și este suficient de mic și de ușor pentru a fi montat pe orice ne trece prin minte, de la o cască de bicicletă sau snowboard până la încheietura mâinii sau un suport simplu cu scopul de a monitoriza mediul înconjurător. Camera poate fi ținută și în mână, poziția este însă puțin ciudată.

centr-camera-grip

De la crearea echipei din spatele Centr Camera, compania a lucrat ăn colaborare cu Fox Sports, National Geographic și armata americană. Pentru ei se apropie vremuri și mai bune, pentru că vor lansa în curând o campanie pentru Kickstarter, care îi va ajuta să aducă acest produs în mâinile utilizatorilor.