06 mart. 2014 | 10:48

Arahnofobia poate fi vindecată printr-o aplicaţie – Phobia Free

ACTUALITATE
Arahnofobia poate fi vindecată printr-o aplicaţie - Phobia Free

Cu toate că pare greu de crezut, dacă nu absurd, s-a lansat o aplicaţie care îşi propune să vindece arahnofobia sau Phobia Free.

arahnofobie phobia free aplicatie ios

„There’s an app for that!” este o asociere de cuvinte pe care am auzit-o de foarte multe ori în ultimii ani şi care pleacă de la premisa că aplicaţiile de reuşesc să îndeplinească un număr de funcţii deosebite. Este suficient să-ţi doreşti să faci ceva, să mergi undeva sau să cumperi ceva şi o aplicaţie de smartphone îţi poate face viaţa mai uşoară, ajutându-te să iei o decizie informată.

În aces caz, este vorba de aplicaţia Phobia Free creată de Virtually Free. Aceasta este o aplicaţie iOS de 4 dolari, care ar trebui descărcată de toţi cei care au probleme mai mult sau mai puţin acute cu frica de păianjeni. Pentru că arahnofobia este reală şi mulţi dintre noi îşi petrec întreaga viaţa ocolind aceste vieţuitoare, programul în cauză, disponibil la adresa itunes.apple.com, ar putea să încorporeze un leac autentic într-o variantă tehnologică mai avansată.

Ca funcţionalitate, experienţa educativă oferită de acest program implică să fiţi supuşi la clipuri şi imagini, sub forma unor poveşti, care fac o treabă foarte bună în a vă introduce treptat în universul acestor insecte. Porniţi de la o animaţie drăguţă şi câteva clipuri menite să vă scape de fobia în cauză, pentru ca doar după câteva minute să vă treziţi printr-o secvenţă de realitate augmentativă că ţineţi în palmă o tarantulă virtuală.

Acesta este primul proiect răsunător pentru cei de la Virtually Free, iar dacă se dovedeşte că nu e vorba doar de un volum mare de marketing la mijloc, creatorii programului Phobia Free vor încerca să creeze soluţii software şi pentru tratarea altor afecţiuni psihologice sau fobii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele