04 apr. 2014 | 17:00

Apple lucrează la îmbunătățirea lui Siri prin achiziția companiei Novauris

ACTUALITATE
Apple lucrează la îmbunătățirea lui Siri prin achiziția companiei Novauris

Apple a achiziționat în liniște compania Novauris, unul dintre pionierii sistemelor de recunoaștere vocală, și asta pentru a aduce îmbunătățiri semnificative lui Siri.

Apple Novauris

Novauris, recent achiziționată de către Apple, a luat naștere din compania Dragon Systems R&D UK. Fondată în 2002, compania îl are ca CEO pe Yoon Kim, și îi include în echipă pe Melvyn Hunt și John Bridle, cofondatorii acesteia. Apple nu a confirmat în mod oficial scopul acestei achiziții, venind cu aceeași replică obișnuită deja pentru ei ”Apple achiziționează diverse companii mici și în mod normal nu discutăm scopul și planurile noastre pentru acele achiziții.”

Co-fondatorul Hunt a confirmat însă achiziția și a menționat că a avut loc undeva la finalul anului trecut, iar echipa lucrează momentan la îmbunătățirea serviciului de voce Siri.

Novauris a dezvoltat între timp propriul vocabular și tehnologia proprie de recunoaștere a vocii cu acces la informații stocate local pe dispozitivele mobile sau pe alte servere în cloud, toate acestea patentându-le în Statele Unite și în Europa și licențiindu-le către alte corporații mari.

Unul dintre diferențiatorii majori pentru Novauris este că au activat atât în spațiul privat cât și în cel corporate, deținând în același timp și nucleul sistemului de recunoaștere vocală. Astfel au control complet asupra sistemului, iar acest lucru reprezintă un avantaj major pentru Apple.