06 dec. 2013 | 09:40

Test Honda și Case N: Și smartphone-urile au nevoie de airbag? [VIDEO]

ACTUALITATE
Test Honda și Case N: Și smartphone-urile au nevoie de airbag? [VIDEO]

Deşi este departe de a fi un produs final pe care să-l găsiţi în comerţ, un test Honda arată că se lucrează intens la o carcasă de smartphone ce integrează airbag-uri – Case N.

Honda smartphone Case-N-1

Honda este un cu vechime, având o experienţă de câteva zeci de ani. Pentru că nu există maşină recentă fără airbag-uri şi investiţia semnificativă făcută într-un smartphone recent trebuie protejată, un inginer din cadrul companiei japoneze a făcut legătură dintre cele două elemente. Rezultatul vine sub forma Case N.

În stadiul actual, este vorba de o pernă un pic mai compactă şi nici pe departe nu are dimensiunea unei carcase. Totuși, Case N are toate ingredientele unui produs de succes. Cea mai mare problemă constă însă în faptul că deocamdată nu se ştie dacă un astfel de dispozitiv va fi vreodată produs în masă. Indiferent de finalitatea proiectului sau de abilitatea echipei de dezvoltare de a micşora semnificativ carcasa cu airbag, altceva este foarte important. După cum se poate observa şi în filmul de mai jos, Case N există şi datorită unui amalgam de senzori care pot măsura acceleraţia şi care reuşeşte să şi funcţioneze în condiţii de utilizare reală. Nu este vorba de ceva ce va fi util oricui, în schimb avem o alternativă interesantă pentru cei care au luciditatea necesară de a-şi da seama că aces produs le este destinat. Voi… trântiți telefonul de perete vreodată?

Dacă ar fi să rămâneţi cu un singur lucru din clipul de mai jos, acela este numărul mare de scenarii ce au fost luate în vedere în acest test Honda pentru Case N înainte de a adopta designul unui produs.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele