30 aug. 2013 | 08:54

Primele zvonuri despre Galaxy S5 confirma renuntarea la plastic

ACTUALITATE
Primele zvonuri despre Galaxy S5 confirma renuntarea la plastic

Respectand un orar inceput cu primul cei de la Samsung se pare ca se pregatesc intens de Galaxy S5, un nou terminal care sa-ti ia ochii.

Samsung-Galaxy-S5-Concept-Flexible-display-foldable

Cu aproximativ un an de zile inainte de lansarea lui Galaxy S5, au inceput deja sa ajunga online primele zvonuri care s-ar putea materializa odata cu noul aparat.

Varful de gama din 2014 al sud-coreenilor are mari sanse sa fie primul Galaxy S care nu se va mai ascunde intr-o carcasa de plastic. Aparent, se lucreaza intens la o tranzitie catre aluminiu si magneziu pentru majoritatea dispozitivelor lor high-end. In sfarsit, nu? Ce-i drept, utilizarea metalului in carcasa confera utilizatorului un sentiment de interactiune cu un produs premium net superior celui oferit de plastic sau policarbonat. Pentru ca Apple si HTC au facut deja, de ceva timp, tranzitia catre sticla si aluminiu pentru varfurile de gama si nu numai, este un pas cat se poate de previzibil si de mult asteptat ca Samsung sa urmeze acelasi traseu. In plus, trecerea la aluminiu pentru carcasa urmatorului Galaxy S va reprezenta cu siguranta un factor care va spori concurenta intre jucatorii importanti din domeniu. Cu alte cuvinte, indiferent ce urmeaza in aceasta competitie, utilizatorii au de castigat.

Primele informatii confirma ca va fi regandit de la zero la capitolul design si nu va mai reprezenta un update incremental in comparatie cu modelul anterior din aceeasi gama. Pentru a preveni eventualele probleme care se ivesc odata cu productia in masa a unui produs metalic, surse apropiate de subiect au confirmat deja ca inginerii Samsung s-au deplasat la o fabrica din Vietnam pentru a afla raspunsurile la toate intrebarile aferente schimbarii materialului de productie. Au fost deja construite cateva modele de proba si nu mai ramane decat sa vedem daca schimbarile de estetica se vor reflecta in preturi si mai mari la momentul lansarii Galaxy S5. Voi ce ziceti?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele