22 mai 2013 | 00:02

Noul senzor Kinect: mai destept, mai patrunzator, cu un camp vizual mai mare

ACTUALITATE
Noul senzor Kinect: mai destept, mai patrunzator, cu un camp vizual mai mare

In cadrul evenimentului de , Microsoft a profitat de ocazie pentru a povesti despre noua generatie a senzorului Kinect inclus in pachet.

Xbox One Kinect

Daca pana acum senzorul Kinect era o achizitie optionala pe care o faceau doar cativa posesori de Xbox 360, . Noua generatie a senzorului inteligent de la Microsoft vine in cutie cu noua consola.

Accesoriul dotat cu senzori de miscare si o camera menite sa va urmareasca activitatile in fata TV-ului a devenit mult mai performant. In primul rand, microfonul incorporat este capabil de lucruri mult mai destepte decat pana acum. Comanda vocala ,,Xbox On”, prin care porniti consola oricand, este cel mai bun exemplu al acestei afirmatii. Tocmai pentru ca prin intrarea HDMI puteti lega un TVBox HD de la operatorul vostru de televiziune, exista si niste comenzi legate de acest aspect. Puteti spune Watch TV si posturile de televiziune preferate vor veni in prim plan. De acum, vorbim de multitasking adevarat pe XBOX. Chiar daca nu este un merit al noului senzor Kinect, ci mai degraba a puterii de procesare din noul Xbox, puteti spune Snap Internet Explorer, context in care o fereastra de Internet Explorer va ocupa o jumatate de ecran, in timp ce cealalta jumatatea va putea fi ocupata cu orice alta aplicatie sau post TV.

Daca vi se pare un pic dubios sa incepeti sa vorbiti cu consola, datorita camerei mult mai performante din noul Kinect, puteti fara probleme sa dati din mana de pe canapea din fata TV-ului. Pentru un plus de functionalitate, puteti face gesturi gen pinch pe ecranul unei tablete, doar ca in aer.

microdoft xbox kinect sensor  2013

Pe partea de specificatii tehnice, noul Kinect vine cu o camera Full HD 1080p, un pas enorm in comparatie cu senzorul VGA din prima generatie. Pentru a detecta si interpreta cu acuratete miscarea din fata camerei, senzorul poate procesa aproximmativ 2 GB de date in fiecare secunda. Acuratetea a fost criteriul cel mai important din acest upgrade. Fiecare flexiune pe care o realizati cu o mana, cu un picior sau cu un deget este citita mult mai bine datorita numarului mult mai mare de puncte de referinta pe care le percepe de pe scheletul uman. Noua camera este atat de desteapta incat va . Pentru ca o experienta multiplayer autentica nu se limiteaza la doi jucatori, daca spatiul va permite, Kinect-ul care vine cu Xbox One poate vedea pana la sase jucatori cu acelasi nivel de precizie.

In cazul in care va incanta teribil partea de Move din PS3, noul XBOX One va veni cu ceva similar. Noua versiune a senzorului va vedea ca tineti controllerul de Xbox in mana si in anumite jocuri va putea de exemplu sa interpreteze o ridicare a gamepad-ului la piept ca pe o ridicare a scutului. Depinde doar de dezvoltatorii de jocuri sa profite de intregul amalgam de functionalitate pe care l-a integrat Microsoft in noua sa consola pentru noua generatia.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele