18 iul. 2013 | 10:47

Nici Google Glass nu e imun la probleme grave de securitate

ACTUALITATE
Nici Google Glass nu e imun la probleme grave de securitate

Google Glass, din multe puncte de vedere, este gadgetul viitorului, iar aplicatiile aparute in ultimele luni confirma acest lucru.

google glass exploitvulnerabilitate

Lansarea variantei Explorer Edition de ne-a demonstrat foarte bine faptul ca oamenii sunt dispusi sa plateasca sume exorbitante pentru a fi primii adepti ai unei noi clase de dispozitive. Pentru simpla placere de a avea o experienta de utilizare unica, nu mai conta ca si problemele pe care le puteai intampina erau unice. Nu a durat mult si se pare ca a aparut si prima vulnerabilitate serioasa care a pus in pericol jucaria Google.

Zilele trecute, fara prea mult surle si trambite, semnificativ la Google Glass. Motivul a fost ca hackerii puteau controla de la distanta o pereche de ochelari minune prin simpla afisare a unui cod QR in fata camerei de la Glass. Dupa ce codul era scanat, gadgetul devenea brusc vulnerabil din cauza faptului ca ochelarii gigantului din Mountain View vin cu un sistem de instalare a aplicatiilor care nu necesita interventia utilizatorilor. Gaura de securitate exploatata in acest fel permitea in prima faza accesarea camerei, urmata de conectarea Google Glass la o retea WiFi compromisa. Detaliile particulare sunt mai putin relevante, important este ca, in cateva secunde, tot ce ati facut vreodata cu perechea voastra de Google Glass putea fi accesat de un strain, ca in final, voi, ca purtatori ai dispozitivului, sa pierdeti complet controlul asupra acestuia.

Din fericire, Google a acoperit gaura, si, cel putin momentan, scenariul de mai sus isi mentine statutul teoretic. Din pacate, orice noutate ca aceasta a generat deja o comunitate de utilizatori pasionati care vor sa gaseasca vulnerabilitati in creatia companiei lui Larry Page. Este doar o chestiune de timp pana vor aparea probleme similare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele