04 oct. 2013 | 14:27

LG G Flex – Un smartphone ce utilizeaza tehnologia display-urilor flexibile

ACTUALITATE
LG G Flex - Un smartphone ce utilizeaza tehnologia display-urilor flexibile

Am discutat in ultima vreme despre display-uri flexibile, mai ales din prisma lui Samsung si a lui LG. Un dispozitiv ce face uz de aceasta tehnologie pare sa fie LG G Flex.

LG_G_Flex

Discutam, desigur, de un smartphone care se zvoneste a fi lansat si care va detine un display flexibil de 6 inci. De ce spun ca utilizeaza doar tehnologia display-urilor flexibile? Ei bine, smartphone-ul va fi unul rigid, insa reprezinta prima implementare a acestui tip de display.

Ecranul de 6 inci va fi curbat ceva mai mult decat in cazul lui Galaxy Nexus, fiind relativ mai usor de accesat in extremitati. Legat de aceasta tehnologie, au existat zvonuri si in privinta lui Galaxy Note 3, un display curbat compensand putin din dimensiunea ecranului atunci cand vrei sa ajungi cu degetul in partea de sus de exemplu.

Problema principala pentru care smartphone-ul nu va avea un corp flexibil este ca tehnologia necesara pentru un PCB, a unei placi de baza cu circuite flexibile, nu exista sau este mult prea scumpa pentru a fi introdusa pe piata la un pret acceptat de consumatori.

Tehnologia promovata de LG este aparent mai durabila mai usoara si mai ieftin de realizat decat display-urile conventionale, elemente ce aduc in plus la capitolul longevitate si rezistenta fizica a smartphone-ului. Schema de mai sus este doar reprezentativa, nu exista in momentul de fata imagini oficiale cu produsul mentionat.