21 aug. 2013 | 15:38

Internet.org: Facebook isi ia parteneri pentru propagarea internetului

ACTUALITATE
Internet.org: Facebook isi ia parteneri pentru propagarea internetului

Internet.org va insemna internet mai accesibil cat mai multor oameni, prin device-uri rezonabile calitate-pret.

internet.org

Facebook, initiatorul proiectului Internet.org, are drept parteneri un consortiu de companii cu greutate in sfera tech. Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera, Qualcomm si Samsung sunt ceilalti membri fondatori.

Scopul organizatiei pare maret, de a aduce internetul la indemana cat mai multor utilizatori. In prezent, peste o treime din populatia lumii are acces la internet, iar rata de adoptie nu depaseste 9% anual. Cifrele nu sunt deloc pe placul companiilor de tehnologie, iar un gigant precum Facebook are toate interesele sa sporeasca nivelul penetrarii internetului la nivel global. Oriucm, este un proiect ambitios si se vorbeste de beneficii precum cresterea produsului intern brut al tarilor, precum crearea de noi locuri de munca, precum dezvoltarea si modernizarea prin tehnologie.

Care ar fi primii pasi? Efortul partenerilor va fi orientat catre crearea de dispozitive mai ieftine, dar de o calitate buna,suficienta pentru navigarea online, catre dezvoltarea retelelor mobile, catre aplicatii eficiente. Practic, vorbim despre calitate tehnologica la preturi mai mici. Suna idealist, nu? Sa vedem ce se poate realiza efectiv cu Internet.org, mai ales si in conditiile existentei unor sisteme guvernamentale dificile, care vor ingreuna sau chiar bloca astfel de initiative.