05 sept. 2013 | 10:54

IFA 2013: Samsung Galaxy Note 3 Hands-On

ACTUALITATE
IFA 2013: Samsung Galaxy Note 3 Hands-On

Samsung Galaxy Note 3 nu este o revelatie. Specificatiile si zvonuri despre design-ul acestuia s-au scurs pe internet cu mult timp inainte de data de lansare in cadrul evenimentului Unpacked 2.

Samsung Galaxy Note 3

Dispozitivul se aseamana foarte mult cu Galaxy S4 prin linia de design, se diferentiaza insa prin capacul de pe spate, care este din material plastic cu o textura foarte reusita ce imita pielea. Acesta vine desigur atat cu huse de tip flip, intr-o varietate mare de culori elegante sau cu elemente de design provenit de la creatori de renume din lumea modei.

Se insista foarte mult pe multitasking, de aici si optiunea de a folosi doua ferestre una langa cealalta. Configuratia este peste masura de puternica, cu un processor de 2,3 GHz precum si 3 GB memorie RAM. Pentru ca vorbim de un multitasking real, se pot transfera informatii dintr-o fereastra in alta printr-un simplu drag and drop.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Samsung Galaxy Note 3/”/]

Au fost pastrate elementele software proprietare Samsung si au fost adaugate altele noi, precum functionalitatea deosebita a pen-ului, care acum poate activa si un meniu dedicat functiilor de baza, precum si pornirea unei aplicatii in mod fereastra, indiferent de aplicatia deja deschisa, fie ca este vorba de un film sau de o fereastra de chat. Vorbim aici de Air Command, numele primei functii mentionate, in timp ce fereastra cu o alta aplicatie poarta numele de Pen Window.

My Magazine este un agregator foarte bine gandit al surselor de informatii pe care fiecare utilizator le foloseste si care prezinta aceste informatii intr-un mod similar cu Flipboard.

Knox este numele solutiei de securitate folosita de Samsung pentru a crea o partitie complet protejata si securizata, un utilitar care va dicta probabil adoptarea sistemului bring your own device in companii.

Un alt lucru foarte interesant pe Note 3 este optiunea Multi Windows, care permite interconectarea a doua oana la cinci dispozitive, cu rularea in system multi-ecran a unui singur clip video. Va imaginati o rezolutie de 5400 x 1920 pixeli, si asta doar pe o diagonala de aproape 10 inci. Dispozitivele trebuie sa fie conectate desigur la aceeasi retea wireless.

In concluzie, Samsung Galaxy Note 3 este o reusita absoluta in materie tehnologica, care in mod sigur va starni interesul chiar si celor mai putin tentati de aceste dispozitive.