15 mart. 2013 | 13:45

Galaxy S 4 – Un nou hit de vanzari marca Samsung

ACTUALITATE
Galaxy S 4 - Un nou hit de vanzari marca Samsung

Galaxy S 4 a fost lansat noaptea trecuta la New York.

Galaxy-S4-black-and-white

Nu vom analiza evenimentul de lansare destul de controversat si privit cu prea putin entuziasm de catre fanii Samsung si nu numai. Cum vi se pare noul membru al familiei Galaxy S? Se ridica la inaltimea asteptarilor voastre? Daca e sa ma intrebati pe mine, noul Galaxy S 4 respecta in tocmai reteta adoptata de Samsung in ultimul timp: ofera cate putin in plus si impacheteaza totul cat mai frumos. Nu e ceva inventat de producatorul sud-coreean ci mai degraba unul dintre principalele legi ale marketingului, ia Apple face asta dintotdeauna si o face cat se poate de bine.

E perfect adevarat ca toti cei care apreciem smartphone-urile si suntem pasionati de gadget-uri ne-am fi asteptat la SF-uri, nave spatiale si extraterestrii care sa prezinte un Galaxy S 4 de-a dreptul galactic. Din pacate traim pe pamant, navele spatiale costa mult prea mult si nimeni nu si le permite efectiv asa ca aseara am vazut lansarea unui nou telefon si atat. Daca as fi vazut acum 10 ani un Galaxy  S 4 as fi ajuns in primele 30 de secunde la „concluzia” ca e fabricat de extraterestri, astazi stiu clar ca este doar al patrulea membru al unei serii de succes si nimic mai mult.

Seria Samsung Galaxy S

Ce aduce in plus S 4 fata de S 3? In esenta, nu cine stie ce. La fel cum iPhone 4S nu a fost o revelatie prin comparatie cu iPhone 4 si nici cu iPhone 5 nu pot sa zic ca situatia a fost prea diferita. Pentru cei care spun ca seamana prea mult cu Galaxy S 3, e si normal pentru ca trebuie sa se incadreze in aceeasi identitate vizuala. „Nu aduce mai nimic in plus sau ceva iesit din comun”, lucrurile iesite din comun apar foarte rar nu o data pe an, costa foarte mult, de regula nu sunt rentabile si cu siguranta nu fac parte dintr-o familie deja consacrata. Cum ar fi ca noul Ferrari sa mearga pe apa? Super tare, un vehicul amfibiu de lux 🙂 Dar oare s-ar vinde in milioane de exemplare si ar ajuta compania sa-si creasca profiturile si cotele de piata? Raspunsul cred ca il stim cu totii…

Samsung Galaxy S 4 Lateral

Revenind la noul Samsung Galaxy S 4, acesta este un nou terminal puternic, ancorat in realitatea actuala a industriei smartphone-urilor si care se va vinde la fel de bine ca si Galaxy S 3 poate chiar mai bine. Dar HTC cum poate sa vina cu ceva nou? Cei de la HTC sunt usor disperati, incearca sa combine incrediente de tot soiul in cautarea unei retete de succes care intarzie sa apara. HTC One X a fost un terminal foarte reusit si foarte echilibrat si totusi nu s-a vandut nici pe sfert cat Galaxy S 3. De ce? Pentru ca Samsung si-a educat si si-a crescut usor o baza uriasa de fani care nu au neaparata nevoie de telefoanele pe care le cumpara, dar se identifica exact cu imaginea si ideea promovata de seria Galaxy S. Apple a dus la rangul de arta aceasta practica, iar Samsung nu face altceva decat sa ii calce mai mult sau mai putin pe urme.

Carcasa Samsung Galaxy S 4

In acest inceput de an toate flagship-urile semana izbitor de mult intre ele: panouri Full HD, chipset-uri puternice cel putin quad-core, aceeasi memorie RAM, acelasi sistem de operare, acelasi mod de utilizare, cam aceleasi functii si de multe ori un design atat de asemanator incat iti e din ce in ce mai greu sa le deosebesti. Cum te diferentiezi? Prin cum iti marketezi produsul si cum reusesti sa ajungi la portofelul cumparatorului stimulandu-i nevoi inexistente, de genul scroll-ul cu privirea :).

Una peste alta Samsung Galaxy S 4 este un telefon interesant care vine cu o multime de functii in plus, nu stiu cat de utile dar menite sa il ajute in diferentiere. Are un ecran mai mare si mai bun (sper sa vina cu o matrice RGB, nu PenTile) si reuseste sa fie chiar mai usor decat Galaxy S 3, avem in sfarsit o carcasa ceva mai rezistenta si clar mai putin lucioasa, putere de procesare cat cuprinde si un LED IR ce va transforma telefonul intr-o telecomanda foarte scumpa.

Samsung Galaxy S 4 Alb

Un aspect interesant si mai putin exploatat de Samsung pana acum sunt accesoriile multe la numar, unele foarte interesante si mai mult ca sigur suficient de scumpe incat sa genereze un plus de profit. Mai jos aveti o galerie cu gama initiala de accesorii din care eu as fi interesat sa ma joc macar cu S Band-ul si Game Pad-ul. Si pentru cei care isi fac griji ca nu se va vinde prea bine, eu zic ca sunt destul de multi oameni in cautarea unui upgrade, vrajiti deja de renumele seriei Galaxy S. In concluzie daca cei de la Samsung vor reusi sa il aduca suficient de repede pe piata, Galaxy S 4 va continua nestingherit succesul familiei din care face parte.
[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Accesorii S4/”/]