10 ian. 2013 | 16:00

CES 2013 – Echipament de gaming de ultima ora de la ROCCAT

ACTUALITATE
CES 2013 - Echipament de gaming de ultima ora de la ROCCAT

Ca in fiecare an, compania germana ROCCAT, a prezentat la CES cele mai noi periferice destinate gamerilor cu pretentii. Este vorba despre o tastatura mecanica retroiluminata cu niste functii foarte atractive, alaturi de o aplicatie pentru mobile care se apropie de o versiune finala.

Roccat Ryos

ROCCAT Ryos este numele tastaturii pe care compania a prezentat-o la targul de electronice. Aceasta ofera taste mecanice, foarte apreciate de gamerii de pretutindeni, insa spre diferenta de alte astfel de produse, fiecare buton in parte este retroiluminat independent. Cei care nu sunt multumiti de butoanele incluse in Ryos, pot sa aleaga dintre partu sortimente de butoane Cherry MX, in functie de preferinte (sunt disponibile variantele rosii, negre, albastre si maro). Tastatura include doua procesoare ARM pe 32 de biti si poate fi personalizata in functie de preferinte pentru a afisa functii speciale ale tastelor, functii macro sau chiar bara de viata sau de energie din joc. Timpul de raspuns rapid este asigurat de memoria flash interna de 2 MB. Lansarea tastaturii este programata pentru primul trimestru al acestui an.

De asemenea, aplicatia pentru mobile ROCCAT Power Grid a ajuns in stadiu beta si se apropie cu pasi repezi de o versiune finala. Aceasta functioneaza ca o telecomanda pentru PC, oferind posibilitatea de a atribui functii unor butoane virtuale. Power Grid poate fi folosit si in jocuri, incluzand functii predefinite pentru StarCraft II, Skyrim si League of Legends, cu optiunea de a realiza propriile „grid-uri”. Ambele produse vin la pachet cu un SDK, pentru a lasa utilizatorii sa isi creeze propriile aplicatii care sa beneficieze de culorile tastaturii Ryos, sau de butoanele virtuale sau ecranul secundar oferit de Power Grid.