30 mai 2013 | 13:00

Butonul de Start apare pentru prima data in imagini pe Windows 8.1

ACTUALITATE
Butonul de Start apare pentru prima data in imagini pe Windows 8.1

Dupa multiple versiuni beta de Windows 8.1 sau , se pare ca in sfarsit zarim din nou butonul de Start.

Windows 8.1 Blue Start Menu

Pentru ca a trecut deja aproape o saptamana de cand am vorbit ultima oara de Windows 8.1, urmatoarea versiune a sistemului de operare de la Microsoft a ajuns din nou in stiri.

Indiferent cum privesti si care sunt argumentele din spatele deciziei, cei mai multi utilizatori de Windows 8 care au vociferat impotriva schimbarilor radicale din nou sistem de operare au avut o problema cu lipsa butonului de Start din coltul din stanga jos al interfetei. O functie de care ne-am indragostit pe vremea cand ne jucam cu Windows 95 s-a evaporat brusc in Windows 8 Consumer Preview. Nu a durat mult si in decembrie 2012 au aparut primele zvonuri legate de reintroducerea respectivului buton in sistemul de operare, doar ca in urma cu ceva timp unul din directorii diviziei de Windows din cadrul Microsoft sa confime acelasi lucru. Julie Larson Green, director pe Windows Engineering, afirma la momentul respectiv ca au avut loc discutii foarte profunde pe marginea acestui subiect printre inginerii software.

De atunci, nu a mai durat mult si a scapat pe internet imaginea de mai sus a carei origine pare veridica. Dupa cum se poate vedea, butonul de Start, cu linii de design specifice Windows 8, a revenit in schema. Problema este ca nu mai face ce facea inainte. Aparent, la un click pe el, in locul clasicului meniu de start, cu toate programele, ne este servit ecranul de Start, care apare implicit cand pornim un desktop cu Windows 8.

Cu speranta ca Microsoft va asculta comentariile utilizatorilor si in se pare ca doar in cateva luni vom fi siguri de autenticitate acestor informatii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele