09 mai 2013 | 06:38

Windows Blue are o data de lansare oficiala

ACTUALITATE
Windows Blue are o data de lansare oficiala

Dupa mai multe scapate pe internet, Microsoft a decis sa publice cateva informatii oficiale pe acest subiect.

Microsoft Windows Blue

Foarte multe in ultimele saptamani legate de urmatoarea versiune de Windows. Intitulata oficial Windows Blue, dar cu mari sanse sa ajunga la public cu numele Windows 8.1, aceasta iteratie a popularului sistem de operare nu va veni cu schimbari radicale in comparatie cu Windows 8. Daca avem noroc, s-ar putea totusi sa readuca in actualitate butonul Start.

Microsoft a confirmat zilele trecute doua lucruri importante legate de aceasta iteratie a SO-ului. Noul Windows Blue va urma acelasi canal de lansare precum versiunile anterioare ale sistemului de operare. Asta inseamna ca pana la sfarsitul anului, cand vom putea achizitiona din  magazine noua versiune, vom vedea cateva lansari beta intermediare ale aceluiasi produs. Versiunea Public Preview, care va fi disponibila pentru descarcare tuturor internautilor, va ajunge pe site-ul companiei pana la sfarsitul lunii iunie. Cam in aceeasi perioada va avea loc si conferinta anuala Microsoft Build 2013, motiv pentru care este aproape imposibil ca lansarea versiunii PP sa nu coincida.

Anuntul a fost facut de Julie Larson Green, director la divizia de Windows Engineering, in urma cu 24 de ore, in cadrul unei conferinte desfasurate la New York. Nu s-a discutat in particular si de Windows Blue RT, versiunea optimizata pentru tablete, dar sunt mari sanse ca si aceasta sa fie facuta publica pana la finele lui 2013.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele