11 iul. 2013 | 11:05

BlackBerry A10: cel mai performant terminal al canadienilor

ACTUALITATE
BlackBerry A10: cel mai performant terminal al canadienilor

Pentru ca tot are probleme majore pe partea de profitabilitate, high-end cu numele de BlackBerry A10.

blackberry 10 A10 specs high end smartphone

Canandieni nu vor sa renunte la productia de hardware competitiv, iar in scurt timp ar trebui sa fie anuntat cel mai performant terminal creat vreodata de BlackBerry. Deja nu mai e nici o surpriza ca pana la sfarsitul acestui an ar trebui sa vedem alte cateva terminale noi create de fosta companie RIM, cele mai multe dintre ele disponibile si in Romania. Cu toate acestea, e pentru prima oara cand aflam informatii clare legate de un varf de gama construit in jurul .

Noul gadget, cu numele de cod Aristo, va fi realizat din materiale high end si va avea linii de design si un finisaj care ar trebui sa atraga utilizatorii cu bugete generoase aflati in cautarea unui terminal exclusivist. Pe partea de constructie, aparatul ar trebui sa aiba un display de 5 inci de tip Super AMOLED, un upgrade semnificativ fata de Z10. BlackBerry A10 ar trebui sa aiba 2GB de memorie RAM si un procesor dual core de frecventa necunoscuta. Cu elemente de design care ar trebui sa aduca aminte de Galaxy S4, A10 este descris de surse din companie ca avand un aspect estetic mai agresiv in comparatie cu actualul varf de gama, Z10. In rest, se speculeaza ca respectivul smartphone ar trebui sa includa o camera principala de 8 megapixeli. Data de lansare pentru noul telefon de origine canadiana este specificata foarte vag ca venind in aceasta toamna.

Chiar daca pare neobisnuit ca un terminal high-end din 2013 sa nu aiba un procesor quad core, cei de la BlackBerry se pare ca au emotii semnificative cand vine vorba de autonomia unui smartphone cu minim patru nuclee dotat cu BB10. Sa nu uitam ca nici Apple si Microsoft nu s-au grabit sa faca tranzitia catre CPU-uri mai complexe decat dual core.

Personal, cred ca marea problema a terminalelor cu BB10 este legata de aplicatii, iar daca, odata cu lansarea unei noi serii de aparate vor investi semnificativ si in stimularea dezvoltatorilor, lucrurile s-ar putea sa nu mai fie la fel de gri pentru compania condusa de Thorsten Heins.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele