03 oct. 2013 | 10:10

Bill Gates trebuie sa plece de la Microsoft?

ACTUALITATE
Bill Gates trebuie sa plece de la Microsoft?

Dupa , se pare ca Bill Gates este ,,rugat” sa se retraga din fruntea consiliului de administratie al  Microsoft.

bill gates chairman Microsoft functie demisie

Cu toate ca nu foarte multa lume stie acest lucru, dupa ce s-a retras din functia de CEO al Microsoft, si-a pastrat pachetul semnificativ de actiuni si s-a postat in fruntea consiliului de administratie al companiei. Din aceasta pozitie de ,,Chairman of the Board”, din umbra, fondatorul gigantului tehnologic a reusit in continuare sa influenteze un numar semnificativ din proiectele Microsoft.

Multi investitori care detin pachete importante de actiuni in gigantul din Redmond au considerat ca Steve Ballmer nu a luat cele mai bune decizii in functie de CEO. Din acest motiv, desi discursul sau la plecare a fost unul lacrimogen, un procent semnificativ din actionari manifesta mult optimism in legatura cu perioada de tranzitie care urmeaza. Problema acum e ca nici Bill Gates nu este privit cu ochi buni in pozitia pe care o ocupa.

Cei de la Reuters au informatii sigure cum ca un grup de trei investitori, care impreuna detin mai mult de cinci procente din totalul actiunilor Microsoft tranzactionate la bursa, tin neaparat ca fostul CEO sa mearga de asemenea pe urmele lui Ballmer sau macar sa paraseasca functia foarte importanta pe care o detine in favoarea uneia mai putina influenta. Investitorii se pare ca sunt ingrijorati ca prezenta lui Gates blocheaza efectiv adoptarea de noi strategii si submineaza puterea oricarui CEO al companiei.

Pe termen scurt, se doreste eliminarea lui Gates din comitetul responsabil de stabilirea urmatorului director al companiei.

Chiar daca oficialii Microsoft au refuzat sa comenteze pe marginea speculatiilor de mai sus, mi se pare destul de trist ca tonul general fata de fondatorul companiei este ca ,,manifesta prea multa putere proportional cu procentul de actiuni pe care il detine”. Cei de la Ubergizmo au asociat aceasta situatie cu momentul eliminarii fortate a lui Steve Jobs din Apple, in anii 80.

Voua cum vi se pare situatia?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele