19 sept. 2012 | 09:30

Top 9 tari care pirateaza muzica mai mult ca noi

ACTUALITATE
Top 9 tari care pirateaza muzica mai mult ca noi

Digital Music Index este un nou raport creat de cei de la Musicmetric, cu scopul a genera statistici din obiceiurile fanilor artistilor prezenti in social media si industria muzicala in general. In plus, acelasi studiu a analizat in ce tari clientii de tip BitTorrent sunt folositi cel mai intens pentru a pirata muzica.

Top 9 tari care pirateaza muzica mai mult ca noi

Studiul realizat timp de 12 luni, intre 2011-2012 si a preluat informatii din mai multe surse precum iTunes, Spotify, Deezer, 7Digital si BitTorrent pentru a obtine niste cifre cat mai apropiate de realitate. In ceea ce priveste pirateria, concluzia a fost ca in ultimul an s-au descarcat 405 milioane torrenti cu muzica la nivel global. Pentru ca nici un tip de informatie nu este mai impresionanta decat atunci cand este prezentata intr-un clasament, mai jos avem un top 9 cu tarile in care se pirateaza cel mai mult. Ca o informatie suplimentara, tot acum aflam caree este artistul cel mai popular printre tarile din top.

Pe locul noua se afla Franta cu 8,39 milioane de descarcari, in timp ce artistul cel mai popular poarta numele de Sexion d’Assaut. Pe locul 8 se afla India cu 8,96 milioane de descarcari cu cel mai popular artist purtand numele de Billy Van. Spania este pe locul 7 cu 10,3 milioane de torrente descarcate, artistul cel mai popular de la ei fiind Pablo Alboran. Australia se opreste la locul 6 cu 19,23 milioane de torrente si cu Hilltop Hoods care tine cap de afis. Tot Billy Van este pe primul loc si in Brazilia, tara aflata pe locul 5 datorita celor 19,72 milioane de torrente. Kanye West si cele 23,95 milioane de torrente pun Canada pe locul 4. O tara nu foarte mare precum Italia este pe locul 3 in acest top, datorita celor 33,15 milioane de torrente si a Laurei Pausini. In Anglia, tara de pe locul 2, topul preferintelor este tinut de Ed Sheeran, in timp ce topul preferintelor este tinut de cele 43,26 milioane de torrent descarcate. Cu toate ca pentru mine este o surpriza, America este pe un detasat loc 1 in acest top cu mai bine doua ori mai multe torrente descarcate decat Anglia – 96,68 milioane. In SUA, Drake este artistul cel mai adorat de internauti.

Voi nu ati ramas uimiti ca nici macar la piraterie nu mai suntem atat de buni pe cat credeam? Desi este complet gresita o astfel de filozofie, undeva acolo cred ca speram ca macar aici sa fim si noi printre cele mai importante tari din lume.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele