11 dec. 2012 | 16:44

Raspberry Pi sta la baza unui supercomputer [+VIDEO]

ACTUALITATE
Raspberry Pi sta la baza unui supercomputer [+VIDEO]

Micutul computer Raspberry Pi sta la baza unui supercomputer, mai exact 64 de unitati de acest tip, interconectate, formeaza un supercomputer, creat la Universitatea din Southampton din Anglia.

Raspberry Pi Supercomputer

Puterea de calcul a procesorului lui Raspberry Pi poate fi egalata de un Pentium 2 la 300 MHz, GPU-ul din acesta insa reprezinta cu totul alta discutie. Inginerii de la Southampton au interconectat 64 de astfel de mini computere pentru a obtine o performanta ridicata. Unitatile dispun de alimentare separata, o memorie de stocare de 16 GB fiecare, pe carduri SD si sunt grupate intr-o carcasa din LEGO. Echipa, condusa de profesorul Simon Cox a dorit sa demonstreze ca se poate construi un astfel de supercomputer, cu costuri limitate, intregul proiect depaseste cu putin suma de 2500 Lire Sterline si sa fie un punct de plecare pentru studentii universitatii in acest domeniu. Fiul lui, James Cox, a fost cel responsabil de carcasa din LEGO a sistemului.

Echipa a dorit sa vada acest sistem low-cost ca un punct de plecare pentru a inspira si a permite studentilor sa aplice software-ul construit pentru o putere de procesare ridicata, si face fata provocarilor complexe de inginerie” a declarat Simon Cox. 

Mai jos aveti un clip descriptiv pentru acest supercomputer iar daca doriti mai multe detalii si instructiuni despre acesta le gasiti in acest link.