20 sept. 2012 | 12:30

Mountain Lion urca la versiunea 10.8.2

ACTUALITATE
Mountain Lion urca la versiunea 10.8.2

Aproape simultan cu lansarea noului iOS, Apple a lansat noul OS X Mountain Lion 10.8.2, un update semnificativ la cel mai nou sistem de operare pentru notebook-uri si desktop-uri creat in Cupertino.

OS X 10.8.2

Noul OS X 10.8.2 aduce cateva functii noi menite sa apropie si mai mult sistemul de operare OS X de iOS. Integrarea contului de Facebook la nivelul sistemului de operare este un exemplu al acestei traiectorii. Practic, de acum inainte, notificarile de pe Facebook vor aparea in Notification Center, Contactele de pe Facebook la Contacte, iar printre optiunile din meniul contextual de sharing al unui link sau poza de oriunde din OS X va fi inclus si Facebook. Cu aceasta ocazie, Power Nap, functia care permite descarcarea si instalarea de update-uri pentru sistemul de operare in timp ce computerul se afla in stand by, va ajunge si pe notebook-urile MacBook Air din 2010.

Pentru utilizatorii de iPhone care au si un sistem Mac se va crea o legatura si mai stransa intre numarul de telefon si ID-ul Apple. Ca urmare a acestei practici, un mesaj in format iMessage sau un apel Facetime directionat catre smartphone va ajunge si pe Mac. Tot in 10.8.2 sunt incluse si o serie de solutii pentru bug-uri si vulnerabilitati.

Daca mai sunteti inca utilizator de Lion si nu ati trecut la OS X 10.8, Apple a lansat si OS X 10.7.5, un update care vine cu aplicatia Gatekeeper. Aceasta din urma va protejeaza de aplicatiile nesemnate de Apple, care ar putea sa aiba un efect negativ asupra computerului.

Screen-Shot-2012-09-19-at-1.18.09-PM

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele