13 mart. 2012 | 09:40

Microsoft: prototip de touchscreen cu super timp de raspuns

ACTUALITATE
Microsoft: prototip de touchscreen cu super timp de raspuns

Touchscreen cu super timp de raspuns de la Microsoft

Pentru ca nu toate ecranele sensibile la atingere sunt la fel de performante si de eficiente cand vine vorba de preluarea comenzilor, Microsoft Research lucreaza la propria tehnologie touchscreen.

Depistata pentru prima oara in urma cu foarte mult timp la ecranele mai vechi, in ultima vreme intarzierea dintre momentul atingerii si cel al afisarii semnalului pe ecran a devenit mai putin evidenta. Totusi, aceasta intarziere inca mai este vizibila la lucrari de precizie, precum desene sau opere digitale.

Cu speranta de a obtine un timp de raspuns de o milisecunda, care va putea fi atins si in productia de masa, o echipa de ingineri din cadrul laboratoarelor Microsoft Applied Science au reusit deja sa creeze un prototip pentru noul tip de ecran. Echipa, condusa de Paul Dietz, a obtinut o performanta deosebita daca e sa avem in calcul media de 100 ms a majoritatii touchscreen-urilor de pe piata.

Daca lucrarile merg cum trebuie, tehnologia dezvoltata de Microsoft ar putea fi aplicata si ecranelor de precizie care functioneaza cu stylus-uri, gen tablete grafice, unde un tip de raspuns scazut este vital.


Applied Science Microsoft