17 apr. 2012 | 14:00

„Mega iDevice-ul” Apple de Phillipe Starck este un iBoat

ACTUALITATE

Starck

Phillipe Starck este unul din cei mai influenti designeri din IT, dupa Johny Ive de la Apple, desigur, avand la activ colaborari cu o serie de producatori cu renume, precum LaCie si Parrot.

Saptamana trecuta a pornit un scandal pe internet de la faptul ca mai multe agentii de presa au aflat de la Starck ca acesta lucreaza la un nou proiect al Apple care ar trebui sa vada lumina zilei pana la sfarsitul acestui an. Desi stirea parea destul de neobisnuita avand in vedere faptul ca gigantul din Cupertino aproape niciodata nu apeleaza la designeri din afara companiei pentru proiecte, la foarte putin timp dupa eveniment Apple a dat un comunicat in care a infirmat oficial orice colaborare cu marele designer.

Avand in vedere ca in 9 din 10 cazuri adevarul este undeva la mijloc, Wall Street Journal vine in aceste zile cu deznodamantul povestii. Proiectul la care Starck facea referire este real si a fost inceput de Steve Jobs. Din pacate, nu are nici o legatura cu Apple, deoarece este vorba de un yacht care urma sa apartina fostului CEO Apple, nu companiei pe care o conducea. Phillipe Starck urmeaza sa se ocupe personal de designul interior al yacht-ului sub supravegherea vaduvei lui Jobs.

Avand in vedere ca totul e bine cand se termina cu bine, asteptam primele imaginii cu iBoat-ul gandit pana la un anumit punct de Steve Jobs insusi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele