10 aug. 2012 | 10:10

Lenovo adopta Windows 8 cu ThinkPad Tablet 2

ACTUALITATE
Lenovo adopta Windows 8 cu ThinkPad Tablet 2

Desi mai sunt doua luni pana la momentul lansarii urmatorului sistem de operare Microsoft, e interesant sa vezi cum nu suntem asaltati cu tablete populate de Windows 8. Desi acesta este trendul general, iar Surface s-ar putea sa fi generat partial acest curent, e placut sa vezi si exceptii. Din aceasta categorie face parte produsul celor de la Lenovo.

Lenovo ThinkPad Tablet 2

Lenovo ThinkPad Tablet 2 este una dintre primele tablete care vor folosi Windows 8. In acelasi timp, cifra 2 de la sfarsit marcheaza distantarea de sistemul Android. Din pacate, cu aceasta ocazie Lenovo va inceta sa mai dezvolte tablete ce ruleaza pe sistemul de operare de la Google.

Momentan fara un pret specific, ThinkPad Tablet 2 va fi o tableta cu un ecran IPS de 10 inci, cu o rezolutie de 1366 x 768 pixeli. Acesta va fi echipat cu un procesor Intel Atom, va avea autonomie de 10 ore, un modul de comunicatii 3G/4G, un port micro HDMI si o pereche de camere de 8, respectiv 2 megapixeli. Tableta va avea o grosime de 9,8 mm, va include un modul NFC, un cititor de carduri si un stylus ascuns undeva in marginea dispozitivului.

Ca un accesoriu optional Lenovo lanseaza si un dock tastatura, care va include 3 porturi USB, un port HDMI si un port Ethernet. Data de lansare este stabilita pentru sfarsitul  lunii octombrie, aproape simultan cu lansarea noului Windows 8.

LEnovo Thinkpad

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele