26 sept. 2012 | 09:00

LaCie Rugged USB 3.0 Thunderbolt – Performanta extrema

ACTUALITATE
LaCie Rugged USB 3.0 Thunderbolt - Performanta extrema

Cu toate ca am mai dezbatut rezistenta la socuri a produselor LaCie din seria Rugged, nu am celebrat pana acum performanta acestui tip de produse.

lacie-rugged-usb-3

LaCie Rugged USB 3.0 Thunderbolt este numele celui mai nou hard disk extern lansat de LaCie, iar dupa cum ii spune si numele integreaza atat un port USB 3.0 cat si un port Thunderbolt. Functioneaza de minune cu PC-uri cat si cu Mac-uri iar in ceea ce priveste capacitatea poate fi achizitionat in doua variante de 1 TB – hard disk obisnuit si 120GB – SSD. Pretul pentru versiunea cu hard disk este de 250 dolari iar pentru cea cu SSD este de 199 dolari.

Viteza medie pentru LaCie Rugged USB 3.0 Thunderbolt SSD este de 380 MB/s, iar pentru versiunea cu hard disk obisnuit aceasta scade la 110 MB/s. Hard disk-ul isi ia curent din cablul pentru transfer de date. Pentru ca nu trebuie neglijata nici rezistenta la socuri, dupa o cadere de la aproximativ 1,2 metri LaCie va garanteaza siguranta datelor. Hard disk-ul ar trebui sa ajunga in curand si pe piata din Romania.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele