07 sept. 2012 | 10:00

Kindle Fire primeste un upgrade semnificativ, trece la HD

ACTUALITATE
Kindle Fire primeste un upgrade semnificativ, trece la HD

Amazon a anuntat si o serie noua de tablete Kindle Fire. Nu mai vorbim de unul singur, ci de trei produse separate.

Kindle_Fire_HD_-_8.9__Landscape_gallery_post

 

Produsul de baza va purta tot numele de Kindle Fire si va fi urmasul direct al modelului lansat anul trecut. Va avea un tot un ecran de 7 inci, dar in schimb va incorpora un procesor cu 40% mai rapid, o cantitate dubla de memorie RAM (1 GB) si o baterie sporita. Noul Kindle Fire va fi mai sprinten si va avea un pret mai mic cu 40 dolari in comparatie cu modelul original: 160 dolari. Acesta va ajunge la primii utilizatori incepand cu 14 septembrie.

Kindle Fire HD este numele noilor tablete de la Amazon disponibile in doua dimensiuni 7 si 8,9 inci. Kindle Fire HD 7 este o versiune identica a modelului de 8,9 inci cu exceptia scaderii in rezolutie.Continutului afisat pe ecranul din aceste tablete va fi 25% mai vizbil in soare datorita unui tratament de laminare aplicat panoului. Kindle FIre HD 8.9 va avea un ecran Full HD 1920 x 1200 – 254ppi, in timp ce Kindle Fire 7 va avea un ecran cu doar 1280 x 800. Tabletele Kindle Fire HD vor incorpora un procesor OMAP 4470 de la Texas Instruments, un port HDMI, difuzoare stereo, conectivitate Bluetooth si o camera HD. De asemenea, vor avea un sistem inteligent de antene WiFi MiMo, compatibil cu frecventele de 2,4 si 5 GHZ, o particularitate care, dupa spusele CEO-ului nu mai este prezenta pe nici o tableta. Spatiul de stocare este egal cu 16 GB in ambele cazuri. Camera HD va fi prezenta pe fata tabletei si va putea fi folosita pentru conversastii pe Skype.

Vor exista update-uri considerabile si pe partea sistemului de operare preinstalat pe noile tablete Kindle Fire, indiferent de model sau generatie. Whispersync este numele unui serviciu de sincronizare a evolutiei in jocuri sau in auditia unor carti audio pe mai multe dispozitive Kindle ale aceluiasi posesor. Va exista de asemenea un client mai inteligent de email, cu suport pentru Exchange, Yahoo Mail sau Gmail. Vor exista si aplicatii dedicate de Facebook sau Skype pentru noile tablete. Un plus considerabil vine din suportul pentru mai multe conturi pe fiecare tableta, cu functii avansate de control parental in cazul utilizatorilor mai tineri. Precizia controlului parental se reflecta in posibilitatea definirii unor perioade de timp pentru diverse activitati desfasurate pe un Kindle Fire. De exemplu, un copil poate citi 4 ore dar se poate uita la filme doar o ora, in timp ce pe partea de jucat trebuie sa se limiteze la 30 de minute. O functie interesanta poarta numele de Immersion Reading, care permite citirea unei carti in timp ce este narata in format audio. In cele din urma avem X-Ray, o functie care afiseaza in timp real informatii relevante legate de un film pe care il urmariti pe dispozitiv, sau o carte pe care o cititi.

Autonomia specificata pentru modelul de 7 inci va fi de 11 ore, in conditiile in care vorbim de o tableta de 10,3 mm grosime, iar pretul va fi egal cu 200 dolari. Versiunea tabletei Kindle Fire HD 7 cu 32GB spatiu va avea un pret de 250 dolari. Tableta Kindle Fire HD 8,9 va fi disponibila la 300 dolari cu 16GB si 370 dolari cu 32GB. Daca va incanta optiunea de conectivitate 4G LTE, va exista un model de Kindle Fire HD 8,9  la un pret de 500 dolari cu 32GB si 600 dolari cu 64GB.

Din pacate, nici un Kindle Fire nu va fi lipsit de reclame pe ecranul de blocare, indiferent de pret.

Kindle_Fire_HD_-_7__Hand_gallery_post

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele