23 oct. 2012 | 09:30

iPhone-ul e cel mai popular… pe Flickr

ACTUALITATE
iPhone-ul e cel mai popular... pe Flickr

Informatiile actualizate disponibile pe Flickr confirma din nou cat de mult isi folosesc utilizatori de iPhone smartphone-ul pentru a captura momente importante din viata lor.

iPhone-ul e cel mai popular pe Flickr

In cele mai noi grafice publicate pe Flickr, site-ul de photo-sharing atrage atentia asupra unui fenomen interesant. Mai mult chiar decat aparatele foto profesionale, utilizatorii folosesc iPhone-ul pentru a captura diverse imagini pentru a le uploada pe Flickr.

Pe flickr.com/cameras sunt publicate mai multe grafice, care mai de care mai interesante. In primul rand, titlul pentru cea mai populara camera creatoare de continut pe site este primit de iPhone 4S, iar locul doi, cu la fel de multa mandrie, este detinut de iPhone 4. Ne dam seama ca in acest top intra si aparate foto profesionale abia la locul 3, pozitie detinuta de 5D Mark II de la Canon. Locurile 4 si 5 in acest top sunt detinute tot de Canon cu Rebel T2i si 7D.

In topul camerelor point&shoot clasamentul, arata astfel: Canon PowerShot S95, Canon PowerShot G12, Fujifilm FinePix X100, Canon PowerShot SX40 HS si Canon PowerShot S100. In ceea ce-i priveste pe cei de la Apple, in topul smartphone-urilor folosite pentru a captura imagini ajunse ulterior pe Flickr, gigantul ocupa primele 4 din 5 locuri in ordine: iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone 3G. Abia pe locul 5 apare si Samsung in acest clasament cu un Galaxy S II.

Cu toate ca mi se pare exagerata o achizitie de smartphone pe criteriul abilitatilor fotografice, se pare ca Apple a impresionat suficient de multi utilizatori si la acest capitol.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele