27 feb. 2012 | 13:40

Huawei are „cel mai rapid smartphone de pe planeta” – Ascend D Quad

ACTUALITATE
Huawei are

 

Huawei se grabeste sa tina capul de afis cu smartphone-ul high-end numit Ascend D Quad, din seria Diamond.

Noul model este propulsat de un procesor quad core creat in house si este marketat ca fiind cel mai rapid de pe planeta. Ruleaza Android 4.0, are 3 butoane capacitive sub display-ul de 4,5 inci si rezolutia panoului este egala cu 720p. Numele creierului care se ocupa de toata afacerea este K3V2 si este o creatia integrala marca Huawei. Procesorul quad core este tactat la 1,5 GHz, are o grosime de 8,9 milimetri si o greutate de 130 grame.

Desi initial va fi comercializat fara suport pentru comunicatii LTE, Huawei se lauda ca aceasta problema va fi rezolvata in cateva luni. Ascend D Quad vine cu doua camere, cum e de asteptat la un smartphone modern, camera din spate avand 8 megapixeli si integrand un senzor BSI capabil sa filmeze Full HD, in timp ce camera din fata are 1,3 megapixeli. Are un procesor de sunet Dolby Digital 5.1, iar ca tehnologie speciala integreaza earSmart, o functie de anulare a zgomotului de fond care pare destul de impresionanta in teorie.

Desi aparent procesul quad core a fost construit cu algoritmi inteligenti de power management, experienta ne-a invatat ca cei 1800 mAh integrati in acest model nu vor fi niciodata suficienti. Din prezentarea celor de la Huawei, procesul K3 ar trebui sa fie cu aproximativ 49% mai rapid decat cele mai rapide smartphone-uri aflate acum pe piata.

Noua serie Ascend D, pe langa acest model Quad, va mai include Ascend D quad XL, cu o baterie de 2500 mAh, si Ascend D1, o versiune a aceluiasi D quad, dar cu procesor dual core in locul quad core-ului.

Ascend D Quad nu vine cu o data de lansare, dar cu siguranta Huawei nu va mai tine prea multi timp in laboratoare aceste modele.

 

 


Huawei Ascend D quad