22 iun. 2012 | 01:10

HTC ne da primele detalii referitoare la propriile terminale cu Windows Phone 8

ACTUALITATE
HTC ne da primele detalii referitoare la propriile terminale cu Windows Phone 8

Windows Phone 8 HTC

Pe langa Nokia, HTC este unul dintre cei mai importanti suporteri ai platformei mobile a celor de la Microsoft iar acest lucru nu pare sa se schimbe odata cu noua versiune a platformei – Windows Phone 8.

Dupa evenimentul de ieri in care am aflat primele elemente, mai mult sau mai putin spectaculoase, legate de Windows Phone 8, HTC s-a grabit sa faca oficiale primele detalii pentru urmatoarea generatie de smartphone-uri propulsate de noul OS Microsoft.

HTC Rio este modelul low-end propulsat de WP8. Acesta va avea un ecran WVGA de 4 inci, va suporta o conexiune de date HSPA de 14,4 Mbps si va avea integrata o camera de 5 megapixeli cu posibilitate de captura video la o rezolutie 720p. Procesorul folosit va fi un Qualcomm MSM8227 din noua serie Snapdragon S4 Plus, iar cantitatea de memorie RAM va fi de doar 512 MB.

HTC Accord va fi al doilea model pe scara preturilor. Acesta va avea un ecran de tip Super LCD 2 cu o diagonala de 4,3 inci si o rezolutie nativa de 720p. Va integra un senzor de 8 megapixeli, si va sari la 1080p cand vine vorba de continut video capturat. Pe partea de date noul smartphone va fi compatibil  cu HSPA+ de 42Mbps. Nu va lipsi nici suportul pentru NFC. Procesorul va fi un dual core – probabil MSM8260A iar cantitatea de memorie RAM va sari la 1GB.

HTC Zenith va fi varful de gama din noua linie de terminale cu Windows Phone 8. Va avea un ecran Super LCD 2 de 4,7 inci cu o rezolutie nativa de 720p si va integra acelasi senzor de 8 megapixeli precum HTC Accord. Tot la capitolul similaritati cu Accord-ul intra procesorul si cantitea de memorie RAM.

Primele doua terminale HTC Rio si HTC Accord sunt programate pentru o lansare in octombrie, in timp ce HTC Zenith va fi disponibil cu putin timp inainte de sfarstul anului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele