08 iun. 2012 | 09:57

Chrome in varianta Metro e disponibil in curand

ACTUALITATE
Chrome in varianta Metro e disponibil in curand

Chrome Metro

Cu toate ca baietii de la Mozilla se laudau deja de ceva timp in legatura cu lansarea unei iteratii a popularului browser Firefox in format Metro, Chrome pare a fi gata inaintea browserului mentionat anterior.

Incepand deja cu versiunea Release Preview de Windows 8 se pare ca vom avea optimizate aproximativ toate aplicatiile pe care ni le dorim pentru a ne face experienta utilizarii si mai apropiata de versiunea comerciala de Windows ce va fi disponibila in cateva luni.

Dezvoltarea versiunii Metro de Chrome a fost anuntata inca din luna martie a acestui an, iar rezultatul final va rula fara probleme pe orice versiune de Windows 8 atat timp cat vorbim de interatiile gandite pentru sisteme X86, si nu ARM. Legat de compatibilitatea cu Windows RT, problema ramane reticenta celor de la Microsoft de a oferi acces dezvoltatorilor terti de a inlocui browser-ul implicit – Internet Explorer cu orice altceva.

Desi in cateva zile vor fi disponibile pentru download atat Chrome, cat si versiunea open-source Chromium, creatorii si-au anuntat deja disponibilitatea de a remedia o serie de bug-uri ce vor fi anuntate de catre utilizatori. Din pacate, din cauza  unei perioade scurte de teste, utilizatorii vor ajunge in final cei care finiseaza produsul finit prin feedback-ul oferit.

Pentru mai multe detalii si un eventual link de download care momentan nu este disponibil, puteti accesa www.chromium.org/getting-involved/dev-channel. Avand in vedere inceputurile platformei Metro, este un pas important sa vezi ca echipe de dezvoltatori lanseaza aplicatii importante precum aceasta.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele