22 mai 2012 | 10:40

Audi si-a creat primul prototip de bicicleta electronica

ACTUALITATE
Audi si-a creat primul prototip de bicicleta electronica

Audi E-Bike

Intr-o perioada in care prioritare sunt solutiile de alimentare eco, pentru orice mijloc de transport, bicicletele se pare ca nu sunt ocolite de acest trend. Din acest motiv, Audi, desi nu a fost prima companie, a fost printre primele care a imbratisat acest trend.

Worthersee este o bicicleta electronica creata de Audi ce a fost prezentata zilele trecute la Worthersee Tour. Cu o greutate de 1,6 kilograme, in parte datorita constructiei din fibra de carbon, bicicleta a fost creata ca o medie perfecta intre design si tehnologie. Poate fi propulsata in trei moduri: prin pedalare obisnuita, printr-o combinatie de pedalare si propulsie electrica, sau exclusiv prin propulsie electrica.

In ceea ce priveste vitezele maxime, daca optati pentru combinatie de pedalat si energie electica puteti ajunge pana la 80 Km/h, in timp ce doar propulsia electrica va va permite o viteza de 50 Km/h. Bateria care alimenteaza intregul sistem este schimbabila, are o capacitate de 530 Wh si se incarca in aproximativ 2,5 ore.

Partea inteligenta vine din computerul de bord.  La baza ghidonului se afla un sistem cu ecran touchscreen care in permanenta va afiseaza viteza, distanta si unghiul pantei. Toate acesta poate inregistra trucurile pe care le-ati facut pe bicicleta daca aveti astfel de inclinatii. Acelasi computer este responsabil de conectarea bicicletei la o retea WLAN – un sistem care permite utilizatorilor sa-si deblocheze bicicleta prin intermediul smartphone-ului.

Nu lipseste nici functia de Facebook care permite ciclistilor sa-si publice performanta inainte sa ajunga acasa. Aparent, va exista si un sistem global de statistici ce se va reflecta de asemenea intr-un top. Si acesta va putea fi afisat pe ecranul bicicletei.

Desi bicicleta este momentan doar un concept, daca feedback-ul va fi suficient de entuziast, cu siguranta ne putem astepta sa vedem astfel de modele pe piata intr-un an, maxim 2.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele