17 nov. 2011 | 08:16

Hora se largeste – Google danseaza cu Apple si Amazon

ACTUALITATE
Hora se largeste - Google danseaza cu Apple si Amazon

google-200-million-android-devices-activated-over-550-000-acti

In cadrul unui eveniment desfasurat ieri in Los Angeles California, intitulat These Go To Eleven, Google a facut o serie de anunturi legate atat de performanta serviciilor actuale, cat si de ceea ce urmeaza sa se intample in universul Android.

Evenimentul a inceput, cum se intampla de altfel si la Apple, cu o serie de anunturi legate de statistici. Momentan sunt peste 200 milioane de dispozitive active cu sistemul de operare al celor de la Google, in conditiile in care 550 de mii de dispozitive sunt activate zilnic, cu 50 de mii mai mult decat in luna iunie a acestui an. Aceeasi cifra care defineste numarul de activari zilnice in Mai avea valoare de 400.000. Ca o cifra de comparatie ganditi-va ca Apple are momentan 250 milioane de dispozitive active cu iOS.

Marele anunt al evenimentului a fost Google Music, accesibil la adresa music.google.com. Lasand la o parte faptul ca momentan serviciul nu este disponibil si in tara noastra, avand in vedere planurile de dominatie globala definite de Google in cadrul evenimentului, vom considera iminenta disponibilitatea serviciului si in partea aceasta de ocean.

Nu prea s-a grabit la petrecere, ce-i drept – Amazon si Apple si-au lansat deja ofertele pentru un serviciu asemanator, insa, daca sunteti fan Android, acest Google Music are toate sansele sa reprezinte cea mai buna afacere.

Serviciul este gratuit. Pentru a asigura o colectie de aproximativ 13 milioane de track-uri Google a incheiat parteneriate cu Universal, EMI, Sony Music si alte 23 de case de discuri independente. 8 milioane de melodii sunt deja disponibile pentru achizitie din Androir Market, fie de pe music.google.com fie de pe un smartphone sau tableta cu Android. Printre ofertele exclusive adresate utilizatorilor de Android vor fi incluse concerte de la formatii precum The Rollings Stones, Coldplay, Pearl Jam sau The Dave Matthews Band. Pentru inceput noul album al lui Busta Rhymes va fi disponibil doar pe Google Music.

google-partners-with-universal-emi-sony-music-23-independent

Legat de serviciu in sine, pe langa faptul ca va fi integrat in aplicatia de Android Market pe toate dispozitivele compatibile cu magazinul online de aplicatii al celor de la Google, noul Google Musc va oferi utilizatorilor gratuit posibilitatea de a-si urca 20.000 de melodii in cloud pe care sa le poata asculta si descarca de oriunde si de pe orice dispozitiv.

Mergand pe reteta din iTunes pentru fiecare melodie este disponibil un preview de 30 de secunde, in schimb, formatul melodiilor descarcate, spre deosebire de iTunes, este MP3 la 320kbps. Daca nu stati foarte bine la capitolul rabdare, dar locuiti in SUA sau aveti IP de State, una din  doua, un serviciu asemanator iTunes Match este integrat si in Google Music. Astfel, daca o parte din colectia voastra de muzica poate fi gasita pe serviciul celor de la Google, respectivele melodii sunt automat trecute in colectia personala de muzica din cloud, fara nici un cost suplimentar si fara a mai astepta ca propriile versiuni ale respectivelor melodii sa fie uploadate.

stub-google-music-drops-beta-mp3-store-along-for-the-ride

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Cum era de altfel de asteptat, nu exista nici o taxa pentru descarcarea ulterioara a melodiilor achizitionate o data pe un dispozitiv.  Nici Google+ nu lipseste din acest pachet. Din interiorul noii aplicatii Google Music disponibila acum in Android Market puteti posta direct pe Google+ daca va incanta vreo melodie si vreti ca toti prietenii sa afle. Aparent, daca veti posta pe stream-ul propriu o melodie sau un album, respectivul continut va putea fi ascultat gratuit de catre prieteni fara nici un fel de problema, o singura data. Limita este impusa pe contul de utilizator.

google-music-artist-hub-helps-musicians-promote-sell-music

Pentru a ajuta artistii in devenire, va fi creat si un Google Music Artist Hub. In aceasta sectiune formatii mai mult sau mai putin populare isi vor putea crea propriile pagini de internet din interiorul carora vor putea vinde muzica folosind motorul Google Music. Lasand la o partea politica identica cu cea de la Apple pentru aplicatiile din AppStore, in care 70% din bani se duc la creator si 30% la detinatorul magazinului virtual, in cazul Google, beneficiul major este ca artistii isi pot defini propriile preturi de vanzare. Astfel, daca sunteti adeptii unei formatii mai sarace, o puteti ajuta sa devina populara prin achizitii si partajare pe Google+.