14 iun. 2011 | 11:32

Homefront 2 confirmat. Studioul Kaos se inchide.

ACTUALITATE
Homefront 2 confirmat. Studioul Kaos se inchide.

THQ a confirmat pentru Eurogamer dezvoltarea unui nou joc bazat pe licenta Homefront [review]. Din pacate (sau din fericire?), acesta nu va mai fi realizat de echipa originala de la Kaos Studios, intrucat studioul respectiv se va inchide. Motivul pentru aceasta decizie a fost una strategica (probabil salariile erau mai mari in New York decat in alte locuri), insa cei care raman fara slujbe vor putea sa se reangajeze la studiourile THQ din Vancouver, Austin sau Montreal.

Evident, licenta Homefront apartine THQ, iar studioul din Montreal va continua seria care a debutat in luna martie a acestui an. Aceasta echipa a ajutat la dezvoltarea titlului original, insa nu foarte mult se pare, intrucat rezultatul parteneriatului a adus un simplu shooter mediocru care nu aduce nimic nou pe piata. Avand in vedere jocurile din trecut ale celor de la Kaos, sunt sigur ca nu vor fi multi care le vor duce lipsa.

THQ a mai anuntat inchiderea unui alt studio, Digital Warrington din Marea Britanie, care a lucrat de curand la Red Faction: Battlegrounds si la Warhammer 40k: Kill Team.