14 mart. 2011 | 10:27

Apple A5 din bucati

ACTUALITATE
Apple A5 din bucati

Chiar daca au trecut deja cateva zile de la lansarea noului iPad [preview iPad 2], secretele constructiei acestuia inca se mai chinuie sa iasa la iveala. Plecand de la premisa ca noul A5 este un SOC (System On a Chip), curiozitatea legata de ce are aceasta in interior le-a dat mari batai de cap unor entuziasti.

Noul A5 are in componenta 2 x Cortex ARM A9 cu frecventa dinamica de pana la 1 GHz, iar pe partea de grafica are un PowerVR SGX543MP2 – acestea sunt concluziile la care s-a ajuns in urma unor teste precum cel mai nou Geekbench, disponibil in AppStore.

Cantitatea de memorie RAM este dubla in comparatie cu vechiul iPad, 512 in loc de 256MB. Noul procesor multithreaded vine cu 32 KB L1 cache si 1 MB L2 cache, FSB-ul fiind tactat la 250MHz. Tinand cont ca rezultatele din teste sunt cele mai importante, nou iPad 2 a obtinut, la fel ca noul Xoom de la Motorola, un nivel coplesitor 57,6 FPS-uri in GLBenchmark, in timp ce vechiul iPad s-a rezumat la 17,6 FPS-uri.

Oricum, o comparare 1:1 a celor doua tablete nu ar fi prea onesta, avand in vedere ca ruleaza sisteme de operare si browsere diferite.