ANM vine cu vești îngrijorătoare – Cum va fi vremea pe 1 Mai. Prognoza meteo pentru Ziua Muncii

ANM vine cu vești îngrijorătoare - Cum va fi vremea pe 1 Mai. Prognoza meteo pentru Ziua Muncii

Pentru 1 Mai, meteorologii anunță vreme instabilă în mai multe zone din țară, inclusiv pe litoral. Asta înseamnă că vremea îți va da planurile peste cap și te poți aștepta la precipitații. În unele zone sunt așteptate chiar acumulări mari de apă în urma ploilor.

Instabilitatea vremii se resimte încă de la finalul lunii aprilie. Prognoza meteorologilor pentru zilele de Paște au fost destul de pesimiste, dar s-au dovedit a fi alarmă falsă, cel puțin în București.

Vremea instabilă ar putea da peste cap mini-vacanța de 1 Mai a românilor, mai ales a celor care vor să-și petreacă aceste zile la munte sau la mare.

Cum va fi vreme pe 1 Mai la munte și la mare

În principiu, norii de ploaie vor bate în retragere, dar se menține vremea instabilă. În partea de nord-vest a țării sunt așteptate ploi și de 1 Mai. În întreaga țară, temperaturile vor varia între 4 grade Celsius în depresiunile din sudul Transilvaniei și 13 grade Celsius pe litoral.

Sunt așteptate furtuni în partea de nord-vest și în centrul țării/ Izolat, se pot acumula cantități semnificative de apă rezultate în urma ploilor și ar putea să cadă grindină, mai ales în zonele montane.

În București, de la 1 mai, temperaturile vor începe să scadă ușor, dar pot fi înregistrate și maxime de 20 de grade Celsius.

La munte, sunt așteptate averse cu tunete și fulgere care pot cădea din loc în loc începând de miercuri, 1 mai. Izolat, pot fi și condiții de grindină și se pot acumula cantități însemnate de apă. Începând de miercuri, temperaturile vor scădea, astfel că la altitudini mari pot apărea precipitații sub formă de lapoviță.

Și pe litoral vremea va fi schimbătoare de 1 Mai, dar nu vor exista variații semnificative în ceea ce privește temperatura aerului și a apei mării. În orice caz, deocamdată, apa mării nu are o temperatură optimă pentru scăldat, mai ales că anul acesta vremea rece s-a prelungit pe aproape întreaga lună aprilie.

Pe litoral sunt așteptate și averse cu tunete și fulgere și intensificări ale vântului.