ANM schimbă prognoza meteo. Cum va fi vremea pe litoral de 1 Mai

ANM schimbă prognoza meteo. Cum va fi vremea pe litoral de 1 Mai

O nouă răcire a vremii anunță meteorologii pentru următoarele zile. Cei care își vor continua vacanța de Paște cu cea de 1 Mai trebuie să știe că se vor confrunta și cu reprize de ploaie.

Prognoza prezentată de Administrația Națională de Meteorologie arată că vremea se va răci în următoarele zile în majoritatatea regiunilor.

Sunt anunțate ploi în următoarele două săptămâni, mai însemnate cantitativ pe 30 aprilie şi după 4 mai.

Cât despre intervalul 1-5 mai, pe litoral va ploua în reprize.

Prognoza meteo generală pentru Dobrogea

În Dobrogea, în perioada 30 aprilie – 3 mai, vremea se va răci. Pe 2 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 17 grade.

„Apoi procesul de încălzire va avea ca rezultat, în datele de 3 şi 4 mai, o medie regională a temperaturilor maxime de 19 grade. Până pe 7 mai se estimează o nouă răcire, spre 15 grade, în medie, dar spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va reveni la medii ale maximelor termice în jurul a 19 grade, apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni.” Administrația Națională de Meteorologie

Primele zile din luna mai (1-3 mai) sunt posibile ploi temporare. Tendința va continua și de sâmbătă, 4 mai până pe 8 mai.

„Vor fi intervale de timp în care local va ploua, în perioada 4-8 mai. În celelalte zile, pot alterna zilele însorite cu cele în care cad ploi de scurtă durată, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.” Administrația Națională de Meteorologie

Începutul lunii mai va aduce în Dobrogea temperaturi nocturne de 8-10 grade.

Cum va fi vremea la Mamaia

La Constanța, marți, 30 aprilie, cerul va fi variabil. Pot să mai apară nori, care se vor alterna cu perioadele însorite. În schimb, miercuri, 1 mai, cerul se va menține noros întreaga zi. Precipitațiile își vor face apariția de joi, când sunt anunțate ploi temporare. Acestea se vor înteți vineri. Urmează, însă, o sâmbătă parțial însorită, chiar dacă norii vor mai da târcoale. Iar duminică își vor face din nou apariția ploile iar cerul va fi noros.

Cum va fi vremea la Vama Veche

Marți, 30 aprilie, va fi o zi relativ însorită la Vama Veche. Temperatura maximă poate ajunge la 21 de grade. Norii își vor face apariția când și când dar nu vor fi precipitații. Pe 1 mai, cerul va fi noros iar maxima scade ușor, nu va trece de 20 de grade. Ploile apar, cu primele reprize, de joi, 2 mai și vineri, 3 mai. Joi maxima va fi de 17 grade iar vineri, de 18. Sâmbătă aduce o pauză pentru ploi, cu nori când și când. Sâmbătă vor fi cel mult 19 grade la Vama Veche. Iar duminică, reapar ploile, cerul e noros întreaga zi și vor fi cel mult 17 grade după-amiaza.