30 nov. 2022 | 16:50

Vremea de 1 decembrie și în weekend. Prognoza s-a schimbat, ce se întâmplă de vineri

Vremea Meteo
Vremea de 1 decembrie și în weekend. Prognoza s-a schimbat, ce se întâmplă de vineri
ANM anunță vremea de 1 decembrie și în weekend

Cum este vremea de 1 decembrie și în weekend? Mâine este 1 Decembrie, „Ziua Națională a României”, și în toată țara vor fi evenimente de celebrare a acestei zile. Dar, deși o zi așteptată, din punct de vedere termic va fi una cu temperaturi scăzute, anunță ANM. Atât în București, cât și în restul teritoriului, ziua de mâine se anunță rece. Așadar, hai să vedem exact cum va fi vremea de 1 decembrie și în weekend.

Prognoza meteo de 1 decembrie 2022 în Europa

De mâine, ofocial întrăm în luna de iarnă, iar meteorologii spun că la începutul iernii, un model major de blocaj apare deasupra emisferei nordice. Sistemele de înaltă presiune vor pătrunde în regiunile polare, creând o serie de schimbări meteorologice. Circulația va fi întreruptă, eliberând aer mai rece dinspre nord. Noile valori termice, scăzute, se datorează vortexului polar despre care am mai scris.

Valul de aer polar a ajuns deasupra Europei Centrale, de Vest, și de Est, iar asta se resimte în temperaturile scăzute din aceste zile. Luna decembrie va debuta cu o continuare a valorilor termice scăzute, spun specialiștii. Ambele sisteme de înaltă presiune vor apăsa mai departe în regiunile polare. Se anunță de asemenea că un nou val de frig se va răspândi în centrul și nordul Europei.

De cealaltă parte, dacă vorbim de următoarea săptămână, meteorologii avertizează că presiunea ridicată de deasupra Scandinaviei se va slăbi pentru o vreme. Conform datelor, se va întări deasupra Groenlandei, ceea ce ar trebui să facă ca fluxul de vânt să se întoarcă la nord-est spre nord-vest pentru o vreme. Acest lucru înseamnă că vremea rece va continua, cu temperaturi în general cu câteva grade sub medie.

ANM anunță vremea de 1 decembrie și în weekend

Dacă până mai ieri aveam valori termice ceva mai mari, peste media perioadei, începând de luni lucrurile s-au schimbat. De exemplu, la ora la care scriem acest material, în București sunt înregistrate 4 grade celsius. De cealaltă parte, ANM anunță cum va fi vremea de 1 decembrie și în weekend. La nivelul zilei de 1 decembrie, valorile termice se vor situa cu mult sub cele prognozate inițial. Tot pentru mâine, meteorologii anunță o creștere cu 1-2 grade în zona Moldovei.

În ceea ce pivește Capitala, ANM spune că vor fi aproximativ 8 grade valorile maxime, și cel puțin 4 grade, valorile minime. Se anunță și ceva precipitații, dar cantitativ neînsemnate. De vineri până duminică, vânturile reci din est spre nord-est par a fi cele mai probabile, aducând în continuare ploi și ploi locale, în special în zonele estice și nordice. În nordul țării, unele temperaturi diurne ar putea depăși cu greu pragul de îngheț. Vor exista în continuare șanse ca sistemele de presiune joasă să se apropie de sudul teritoriuluit, cu potențiale ploi mai extinse.

„(..) pentru perioada de minivacanță, joi și vineri temperaturi mici, doar 4 grade Celsius în Capitală, maxime de 8 grade Celsius, pentru că în weekend să înceapă din nou să crească temperaturile și duminică să fie chiar mai cald decât normalul pentru această perioada.

Cel mai probabil joi dimineață cerul va fi înnorat, posibil să fie câțiva stropi de ploaie, dar nu ceva semnificativ. Temperatura ar trebui să nu depășească 2 grade Celsius, destul de răcoare. Deocamdată din datele de care dispunem o să fie o vreme asemănătoare cu cea din timpul repetițiilor pentru paradă, deci s-ar putea să nu fie probleme”, a explicat meteorologul Meda Andrei, conform Realitatea Plus.

Cu alte cuvinte, mâine de 1 Decembrie va trebui să ne îmbrăcăm mai gros, dacă vrem să luăm parte la festivitățile pregătite de autorități în Capitală și în țară.

Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
România, LIDER mondial. Decizie unică la Guvern. Nimeni în lume nu mai face asta
Capital.ro
Trucul banal care ține muștele la distanță, fără soluții chimice. Așa nu vor mai intra în casă
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro