Vortex polar în România. Temperaturi îngrozitoare în țară, ce ne așteaptă

Vortex polar în România. Temperaturi îngrozitoare în țară, ce ne așteaptă
Vortex polar in Romania. Temperaturi ingrozitoare in tara, ce ne asteapta

Luna lui Gerar vine cu temperaturi negative de până la -21 de grade Celsius în anumite zone ale țării. Valorile termice scad, iar în București se nunță două zile geroase. Ce spun meteorologii despre vortexul polar din România. Experții trag un semnal de alarmă asupra codului de vreme rea. Vântul suflă cu o intensitate incredibilă.

Temperaturile în România scad până la -21 de grade

După un început de an neobișnuit de cald pentru intervalul în care ne aflăm, se pare că iarna și-a intrat total în drepturi. Potrivit datelor furnizate de către meteorologul Alina Șerban, prognoza meteo pentru zilele următoare se arată a fi descurajatoare.

Valorile termice ar putea scădea până la -21 de grade în estul Transilvaniei și în Maramureș, după ce în zonele din nord-vest ale României temperaturile au coborât până la -18 grade.

„Masa de aer rece se va intensifica în noaptea care urmează. Astăzi de dimineață am avut o vreme geroasă doar în regiunile nord-vestice acolo unde temperaturile au coborât până la -18 grade Celsius.

La noapte, vremea va deveni geroasă în mare parte a teritoriului, acest lucru însemnând temperaturi minime de -10 grade şi sub -10 grade Celsius.

Este foarte probabil în noaptea care urmează să înregistrăm valori de -21, -22 de grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei, poate şi din Maramureș.”, a declarat meteorologul Alina Şerban, în exclusivitate pentru Antena 3.

Unde va fi cel mai cald în România

Alertă meteo ANM în România. Vortexul polar din țara noastră nu va staționa, spun specialiștii. Această masă de aer rece va dispărea în câteva zile. Momentan, valorile termice se mențin negative în cele mai multe regiuni ale țării. În partea de sud, valorile termice vor coborî până la -7, -8 grade Celsius.

„Temperaturile vor fi negative în toată ţara inclusiv în partea de sud unde probabil că vor coborî doar spre -7, -8 grade şi nu vor caracteriza o vreme geroasă. Vom avea temperaturi preponderent negative şi pe timpul zilei, atât astăzi cât şi mâine cam în toate regiunile.

Partea bună este că această masă de aer rece nu staționează foarte mult. Cel mai rece se estimează a fi la noapte, apoi se încălzește ușor, deşi mâine vom avea temperaturi maxime preponderent negative care nu vor urca mult pe parcursul zilei care se vor situa de la -5 , -6 grade prin nord-vestul-centrul teritoriului până la cel mult 0, 1 grad în extremitatea de sud-vest.”, a completat specialistul pentru sursa citată.

În Capitală, joi, 13 ianuarie, vremea se menține rece, iar cerul va fi înnorat. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă fi de 1-2 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI