19 oct. 2023 | 10:29

Vladimir Putin, invitație periculoasă pentru Joe Biden. Unde îl cheamă pe liderul american după ultimele atacuri din Ucraina

News
Vladimir Putin, invitație periculoasă pentru Joe Biden. Unde îl cheamă pe liderul american după ultimele atacuri din Ucraina
Vladimir Putin și Joe Biden

În ciuda faptului că războiul din Israel se află în centrul atenției publice, acest lucru nu înseamnă că tensiunile din Ucraina s-au diminuat, ci din contră. În urmă cu puțin timp, liderul rus, Vladimir Putin, i-a făcut o invitație atipică omologului său american, Joe Biden. Care este adevărul din spatele amabilității sale de a bea un ceai cu șeful Casei Albe?

SUA, transfer pericol de armament către Ucraina

Rivalitatea dintre Rusia și SUA crește în intensitate în urma ultimelor livrări pe care SUA le-a făcut către Ucraina. Potrivit a doi oficiali americani, Statele Unite au furnizat în secret Ucrainei rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune, deschizând posibilitatea pentru forțele ucrainene de a lovi noi ținte rusești care anterior erau inaccesibile.

Această mișcare semnificativă vine în contextul escalării conflictului și a evoluției lente a contraofensivei ucrainene. O lungă vreme, președintele Joe Biden a fost reticent în livrarea sistemului de rachete tactice ATACMS, temându-se de o escaladare galopantă a conflictului.

Între timp, acest tip de ajutor semnificativ pentru Ucraina a fost revizuit de administrația Biden, iar în contextul actual, s-a decis trimiterea rachetelor ATACMS.
Informațiile au fost confirmate de două surse americane, care au ales să rămână anonime. Raportul original a fost prezentat de către publicația The Wall Street Journal, astfel.

Din păcate, acest transfer de armament aduce noi dimensiuni în conflictul din Ucraina și ridică întrebări cu privire la modul în care ar putea evolua situația pe teren în viitor, având în vedere ultimele declarații ale liderului rus.

Motivul pentru care Vladimir Putin îi dorește moartea lui Joe Biden

Recent, președintele rus, Vladimir Putin, a lansat o invitație aparent prietenoasă către Joe Biden, în care îl invită ”la ceai și la clătite”. În spatele acestei combinații care ar atrage pe oricine, stau ascunse intenții malefice ale dictatorului.

În urma tensiunilor crescute din cadrul războiului din Ucraina, din cauza atacurilor lansate cu ajutorul rachetelor cu rază lungă trimise de SUA, Vladimir Putin, aflat în China, a comentat situația din Ucraina.

Întrebat de un jurnalist cum rămâne cu informația transmisă de Joe Biden, conform căreia Rusia a pierdut deja războiul din Ucraina, Putin a transmis într-o notă ironică un mesaj acid, invitându-l pe Joe Biden la o ”șuetă”.

„Dacă Rusia a pierdut războiul, de ce (SUA) îi aprovizionează (pe ucraineni) cu sistemul ATACMS? Să și le ia înapoi, împreună cu celelalte arme. (Joe) Biden poate să ne viziteze la un ceai, să ia loc și să mănânce clătite”, a afirmat președintele rus.

Ce semnificație are invitația lui Vladimir Putin la ceai?

În decursul celor 23 de ani de președinție sub conducerea lui Vladimir Putin, mai mulți critici ai Kremlinului, jurnaliști și spioni fugari au pierit în circumstanțe suspecte, alimentând îngrijorări cu privire la utilizarea otrăvirilor cu substrat politic în Rusia.

Această practică a oficialilor serviciilor ruse de informații a devenit, potrivit The Guardian, o adevărată „artă,” iar se crede că savanții sovietici au lucrat decenii întregi la dezvoltarea de otrăvuri incolore și inodore.

Așa se face că, o serie de disidenți ruși și opozanți politici ai lui Vladimir Putin au fost implicați în cazuri misterioase de deces, iar indiciile indică frecvent otrăvirea ca posibilă cauză. Printre aceste cazuri se numără și decesele survenite după ce acești indivizi au băut ceai otrăvit.

În urmă cu doi ani, o instanță europeană a emis o decizie neobișnuită, declarând Kremlinul responsabil pentru asasinarea lui Aleksandr Litvinenko în 2006. Acest verdict a confirmat suspiciunile de lungă durată legate de rolul guvernului rus în asasinarea unor disidenți și opozanți ai Kremlinului în străinătate.

De asemenea, această descoperire a adus la lumină îngrijorările referitoare la siguranța opozanților ruși și la amplificarea practicilor ascunse ale guvernului rus în eliminarea criticilor săi.

 

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Capital.ro
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor. Simona Bucura Oprescu: ”Reducerea vârstei este de 10 sau de 20 de ani!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Apare o nouă TAXĂ . Ce vor plăti românii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro