Rușii au probleme după ce tancurile livrate de SUA au ajuns pe frontul din Ucraina. ”Ne-a spus Putin”. Kremlinul a făcut anunțul despre tancurile primite de Ucraina din partea SUA. Cum sunt îmbărbătați soldații soldații ruși.
Cele mai puternice tancuri existente la ora actuală au fost livrate Ucrainei de Statele Unite și stârnesc emoții mari printre comandanții și soldații ruși aflați în prima linie de foc în Ucraina.
În acest context, Kremlinul înceacă să liniștească armata rusă anunțând că ”armele occidentale sunt prost făcute și ard repede”.
Tancurile americane Abrams donate Ucrainei „vor arde” ca și alte arme și nu vor modifica situația din zona de conflict, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Citește și: Imaginile cu Vladimir Putin care nu au mai fost văzute până acum
”Tancurile Abrams sunt o armă atât de serioasă. Dar amintiți-vă cum a vorbit președintele Vladimir Putin despre alte tancuri fabricate în străinătate, că ard ușor. Ei bine, și aceste tancuri vor arde ușor”, a punctat Dmitri Peskov.
La începutul săptămânii, Pentagonul a anunțat că 31 de tancuri Abrams americane au ajuns în Ucraina. Venirea lor a fost salutată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pentru că se așteaptă ca livrarea să adauge o componentă terestră puternică forțelor Kievului.
De asemenea, Dmitri Peskov a mai spus că, în ciuda capacităților tancurilor americane, nicio armă nu poate schimba echilibrul de putere pe câmpul de luptă și nici nu poate schimba cursul războiului.
„Toate acestea nu pot afecta în niciun fel esența operațiunii militare speciale sau rezultatul acesteia”, a spus el, folosind termenul pe care Vladimir Putin și liderii ruși îl folosesc pentru a se referi la invazia rusă în Ucraina.
Aprobat pentru producție în 1990, M1A2 reprezintă îmbunătățirea tehnologică a armatei americane a modelului de bază M1A1 și cel mai modern tanc de luptă existent la ora actuală.
În aparență asemănător în exterior cu M1A1, cele mai notabile modificări exterioare la M1A2 sunt reproiectarea postului de armament al comandantului (CWS), precum și adăugarea unui vizor termic independent al comandantului, în partea stângă a turelei, chiar în fața trapei încărcătorului.
Citește și: Vladimir Putin a dat un ultimatum în războiul cu Ucraina
La nivel intern, însă, tancul a fost reproiectat radical pentru a profita de o tehnologie mai nouă. Cea mai notabilă dintre aceste tehnologii este adăugarea Sistemului de informații între vehicule (IVIS). Acest sistm permite schimbul automat și continuu de informații între vehicule.
Nu în ultimul rând, prin încorporarea informațiilor furnizate de un sistem de poziționare/navigație (POSNAV) de la bord, comandanții unităților pot urmări automat locația și progresul elementelor subordonate, fără a solicita asta echipajelor vehiculelor.