07 mai 2024 | 13:04

Vladimir Putin a depus jurământul pentru un nou mandat la conducerea Rusiei. Planurile îngrijorătoare ale liderului de la Kremlin: „O forţă colosală”

Politică Externă
Vladimir Putin a depus jurământul pentru un nou mandat la conducerea Rusiei. Planurile îngrijorătoare ale liderului de la Kremlin:
Acum Rusia începe un nou mandat de șase ani, cu Putin la conducere.

Vladimir Putin începe un nou mandat! După simulacrul unor alegeri, așa-zise democratice, Vladimir Putin ieșea victorios, iar acum a preluat un nou mandat la conducerea Rusie, dar nu fără multe întrebări din partea Occidentului, pentru următorii 6 ani. Deja, prin marile cancelarii, se vorbește despre planurile îngrijorătoare ale liderului de la Kremlin pentru următorii şase ani.

Vladimir Putin a depus jurământul pentru un nou mandat

La această oră, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a depus jurământul pentru un nou mandat, de data asta de șase ani, la șefia Rusiei, iar declarațiile acestuia nu fac altceva decât să ridice și mai mult tensiunile dintre Occident și Moscova.

La momentul solemn au participat peste 2.000 de oameni, majoritatea apropiați ai Kremlinului și demnitari aleși cu grijă, care au asistat la procesul prin care Vladimir Putin a depus jurământul pentru un nou mandat.

Vladimir Putin incepe un nou mandat la conducerea Rusiei. Planurile ingrijoratoare ale liderului de la Kremlin pentru urmatorii şase ani

Vladimir Putin la învestitura, la Kremlin (foto: profimedia)

După depunereaj jurământului, liderul rus a făcut noi declarații, majoritatea fiind catalogate ca beligerante, de fapt un mesaj clar pentru NATO și aliații săi, cu privire la situația actuală a războiului, dar și asupra a ceea ce are în plan până în 2030:

„Securitatea poporului rus este, pentru mine, deasupra tuturor lucrurilor. Voința a milioane de oameni reprezintă pentru mine o forță colosală. Asta înseamnă o încredere extraordinară în faptul că ne vom stabili singuri soarta. De dragul generației actuale și a celor viitoare, ați confirmat, încă o dată, corectitudinea drumului țării noastre.

Suntem deschiși relațiilor cu toate statele ce văd în Rusia un partener loial. Nu refuzăm dialogul cu statele din Vest. Alegerea le aparține. Noi vom merge pe același drum, fără a ceda presiunilor exercitate asupra noastră. Suntem deschiși colaborării cu întreaga lume pentru susținerea stabilității şi securității noastre, pe principiile egalității de drepturi, într-o lume multipolară.

Să nu uităm că trebuie să educăm în rândurile generației tinere încrederea în puterea țării, în protejarea tuturor valorilor tradiționale, în unitatea de limbă și în cultura noastră multinațională. Voi face tot ce îmi stă în puteri pentru a răspunde încrederii acordate. Ceea ce facem acum este un gest de responsabilitate față de istoria noastră și de înaintașii noștri care au fost, mereu, uniți, și care au pus mereu pe primul loc patria”, a spus Vladimir Putin în discursul de la preluarea celui de-al cincilea mandat prezidențial, conform Antena 3 CNN.

știrea inițială

Vladimir Putin, simulacrul unor alegeri democratice, și victoria de palmares

Într-un moment extrem de tensionat al Europei, dar și în Orientul Mijlociu, mai mult de jumătate din populația lumii va trece printr-un sufragiu de alegeri. Din SUA și până în Asia, anul 2024 este unan electoral, în premieră. În tot acest context, să ziccem că startul la dat Rusia, odată cu alegerile prezidențiale.

Vladimir Putin incepe un nou mandat la conducerea Rusiei. Planurile ingrijoratoare ale liderului de la Kremlin pentru urmatorii şase ani

Vladimir Putin și Boris Ielțîn

De fapt, un adevărat specacol mediatic la Alegeri prezidențiale Rusia 2024, bine pus la punct de propaganda de la Moscova, un simulacru perfect, aproape, al unor alegeri democratice.

Victorios în aceste alegeri, așa cum deja se știa, a ieșit Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, a fost reales cu un procent de 87% din voturi de ruşi, potrivit cifrelor aproape definitive, în seara zilei de duminică, 17 martie.

Cu acest rezultat, Putin și-a depășit precedentul record stabilit în 2018, 76% din voturi, și trece de la rezultate demne de liderul din Belarus la cele practicate de dictatura barocă din Turkmenistan. În absența unui accident, până la sfârșitul acestui mandat, în 2030, Putin va stabili un alt record, depășind longevitatea lui Iosif Stalin la Kremlin.

Vladimir Putin începe un nou mandat la conducerea Rusiei

Astăzi, 7 mai 2024, este o zi importantă pentru Rusia, pentru populația rusească, dar și pentru Occident. La un sfert de secol la conducerea Rusiei, Vladimir Putin va pune mâna pe un exemplar al Constituției și va începe un nou mandat de șase ani ca președinte cu puteri extraordinare, începând de astăzi.

Nu este nimic întâmplător aici, inclusiv alegerile au fost planificate de așa natură, încăt să coincidă cu cea de-a 10-a aniversare a „reatârnării” Crimeii la Rusia, marea realizare a primului sfert de secol de putere a lui Putin.

Vladimir Putin incepe un nou mandat la conducerea Rusiei. Planurile ingrijoratoare ale liderului de la Kremlin pentru urmatorii şase ani

Cu toate acestea, a fost umbrită de conflictul din Ucraina, iar Putin nu dă semne că va schimba ceva în acest sens. Perioada de votare de trei zile a fost marcată de bombardamente și incursiuni armate în regiunile sudice ale țării, de atacuri cu drone și de incidente la unele secții de votare care păreau a fi orchestrate din străinătate.

În anii în care s-a aflat la cârma Rusiei, Putin a devenit un lider de substanță. Mai mult, faptul că în prezent nu există voci puternice ale opoziției, că sancțiunile impuse din partea Occidentului nu au avut un impact serios asupra economiei naționale și că aceasta crește chiar mai rapid decât economiile din G7 au fost factori-cheie în ascensiunea sa la putere.

Care sunt planurile îngrijorătoare ale liderului de la Kremlin pentru următorii şase ani

Odată cunoscut triumful său, Vladimir Putin a ținut o conferință de presă, ca întotdeauna, fără nicio emoție pe chip. A început prin a le mulțumi tuturor celor care l-au ales și a continuat prin a-și prezenta planurile de acțiune, un fel de foaie de parcurs pentru următorii șase ani.

Principalul său obiectiv va fi consolidarea Moscovei ca putere geopolitică. El este convins că, într-un viitor nu foarte îndepărtat, își va face națiunea mai puternică și mai consolidată. „Nimeni nu va suprima Rusia atunci când vom fi consolidați”, a spus el.

Planurile ingrijoratoare ale liderului de la Kremlin pentru urmatorii şase ani

În ceea ce privește războiul din Ucraina, Vladimir Putin este, de asemenea, deschis să se așeze la masa negocierilor pentru a negocia o încetare a focului, chiar dacă temporară. Aceasta în vederea viitoarelor Jocuri Olimpice. În cazul unei încetări a focului, discuțiile ar urma să fie mediate de Franța.

În orice caz, rușii din regiunile mai sărace continuă să se înroleze în rândurile de luptă împotriva lui Zelenski. Astfel, pentru moment, Putin dispune de resursele necesare pentru a menține conflictul. Moscova vorbește despre un război permanent și încearcă să conștientizeze societatea rusă de necesitatea de a se organiza pentru apărarea națională.

În acest context, la care se adaugă faptul că Vladimir Putin este încrezător în puterea țării sale și aspiră să o consolideze, nu pare că liderii Rusiei pot concepe un final care să nu implice capitularea Ucrainei.

Vladimir Putin începe un nou mandat cu un al treilea război mondial?

În discursul său de victorie, a abordat, de asemenea, o serie de probleme, printre care NATO a atras o atenție deosebită. În special a denunțat implicarea soldaților NATO pe linia frontului din Ucraina.

„Soldați din țările NATO sunt acolo. Știm asta. Nu este bine, în principal pentru ei, pentru că mor. Și o fac în număr mare”, a adăugat Putin.

Planurile ingrijoratoare ale liderului de la Kremlin pentru urmatorii şase ani

Dar ceea ce este cu adevărat îngrijorător în ceea ce privește NATO, mulți au speculat ideea că Vladimir Putin va ataca un stat NATO. Ulterior, au apărut declarațiile președintelui rus, la câteva zile după ce atât Emmanuel Macron, președintele Franței, cât și Radek Sikorski, ministrul polonez de externe, au declarat că nu exclud trimiterea de trupe în Ucraina.

„Toată lumea înțelege că acest lucru ne va pune la un pas de un al treilea război mondial la scară largă. Nu cred că cineva ar fi interesat de acest lucru”, a declarat Putin, care nu exclude un război cu țările NATO.

Acum Rusia începe un nou mandat de șase ani, cu Putin la conducere. Dacă va rămâne la cârma țării până în 2036, îl va depăși pe Stalin în ceea ce privește numărul de ani petrecuți în fruntea guvernului. Deși mulți au făcut scenarii despre ce s-ar putea întâmpla cu Rusia după moartea lui Vladimir Putin, deocamdată, spun analiștii, ar trebui să se gândească ce să facă pe termen scurt.

PlaySport
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Cea mai ieftină capitală din Europa pentru doritorii de vacanțe scurte și cu buget redus. Mâncarea costă mai puțin de 3 euro
EVZ.ro
Băsescu, previziuni pentru Capitală: Firea nu are nicio șansă
Digisport.ro
Cristiano Ronaldo s-a dus la ”bătaia greilor”, dar nu se aștepta la așa ceva. Ce a pățit după ce a intrat în sală
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?“
BZI.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Spynews.ro
Florin Piersic, noi declarații de pe patul de spital. Marele actor așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă pe scenă
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Scandalul uitat dintre Bianca Drăgușanu și Anamaria Prodan: „Toate deşteptele şi perfectele cu castraveţi în cap au început să...”
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
AMANTELE care au devenit NEVESTE! Ele au DISTRUS căsniciile barbaților celebri din România
Parteneri
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Redactia.ro
Orașul unde se află cea mai frumoasă gară din România. Este un centru feroviar important și unește atât punctele interne, cât și țara noastră cu vestul european
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Traiul românilor, tot mai dificil. Ce scumpiri vor urma
EVZ.ro
Tânără de 21 de ani, ucisă cu sânge rece de iubit, în Sibiu. Bărbatul a fost orbit de furie
Spynews
A murit marea actriță. Adio, doamnă! A fost o legendă a lumii artistice
Capital.ro
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer român pentru plinul la maşină
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Celebrul van der Cart S-A MUTAT ÎN ROMÂNIA și s-a apucat de ALT SPORT
Mediaflux
Florin Piersic, noi declarații de pe patul de spital. Marele actor așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă pe scenă
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții. Invitații au privit uimiți ce scoate din valiză
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro